Body Pump, antrenamentul care te transforma

Timp estimat de citire1 minut, 37 secunde

Este un concept international de mare succes, marca Les Mills, cel mai mare provider de programe de group training din lume. Dezvoltat si cercetat de peste 25 de ani, cu implicarea mai multor experti – medici, fizioterapeuti, muzicieni, coregrafi –, iti asigura toate sansele sa-ti sculptezi corpul asa cum doresti.

Inventatorii Body Pump garanteaza ca e 100% sigur si eficient, cat despre cei care il practica… Ei bine, sa aflam chiar de la unul dintre ei. Georgiana Idriceanu, jurnalist si blogger Idrilog (www.idriceanu.com), este o impatimita a fitnessului, iar de curand a obtinut si o certificare de instructor.

Cand si cum ai inceput sa practici Body Pump?

Acum doi ani, pe 4 martie 2016, am ajuns la un antrenament de Pump printr-o gluma: un angajat de la receptia clubului pe care il frecventam mi-a scos tichet de rezervare pentru aceasta clasa. Pot spune ca momentul acesta a fost „cutremurul” din viata mea de sportiv. Eram intr-un moment in care activitatea mea la sala consta in Pilates, Aqua Gym si, rareori, lucru pe banda. Nascusem – a doua oara – de trei luni si jumatate si eram chitita bine pe procesul de recuperare, adica pot spune ca „farsa” asta a venit la fix.

De ce Body Pump si nu altceva?

Pentru ca este un antrenament pentru tot corpul: coapse, pectorali, spate, triceps, biceps, fesieri, umeri, abdomen, timp de o ora. Aceasta este ordinea in care se lucreaza de fiecare data. Si, chiar daca nu tragi tare la primele sedinte, ca sa iesi din zona ta de confort, tot vei pleca de la sala cu satisfactia ca ai lucrat din plin. Un alt motiv este acela ca te invata sa faci sport corect.

Body Pump este un antrenament de forta in regim de rezistenta; foloseste greutati mici si se bazeaza pe „the Rep Effect” – adica efectul multor repetari asupra musculaturii. Rezultatul – remodelarea corporala armonioasa prin tonifiere musculara. Atentie: acesta nu este un program pentru cresterea masei musculare, ci a rezistentei fizice, odata cu tonifirea.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate