16.11.2017
Timp estimat de citire:
0 minute, 39 secundeIngrediente pentru 4 persoane: 2 manunchiuri de sparanghel, 4 linguri de ulei de nuca, 1 bucata de parmezan, sare si piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
- Curata sparanghelul si opareste-l in apa clocotita, cu putina sare. Trece-l apoi printr-un jet de apa rece, scurge-l, stropeste-l cu o lingura de ulei si asaza-l pe gratarul incins, perpendicular pe grilajul acestuia. Sparanghelul se frige timp de 2-3 minute pe fiecare parte, intorcandu-l doar o data.
- Serveste sparanghelul imediat, presarandu-l generos cu chipsuri de parmezan. Preparatul se asezoneaza cu uleiul ramas si piper, dupa gust.
Sparanghelul contine o substanta unica, numita asparagina, care contribuie la cresterea rezistentei organismului la oboseala si la mentinerea sanatatii ficatului. De asemenea, aceasta are efecte benefice asupra tractului urinar, prevenind infectiile si dezvoltarea litiazei renale.
Natalia Talmacec
Exemple de rețete de slăbit pentru întreaga săptămână
Știe oricine că alimentația joacă un rol crucial în lupta cu kilogramele în plus și de aceea..
25.04.2024