16.11.2017
Timp estimat de citire:
0 minute, 52 secundeIngrediente pentru 4 persoane: 16 fire de sparanghel, 4 oua, 1 iaurt mic, 1 ceapa, suc de la o jumatate de lamaie, 5 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de pudra de spirulina, sare de mare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
- Curata ceapa, taie-o marunt si pune-o intr-un mixer, impreuna cu spirulina, sucul de lamaie si putina sare, adaugand treptat uleiul de masline ca la o maioneza.
- Curata 12 fire de sparanghel si pune-le intr-o cratita cu apa sarata clocotinda. Fierbe-le timp de 8-12 minute, in functie de grosimea lor. Dupa fierbere, scoate-le din apa fierbinte si scufunda-le in apa cu gheata pentru cateva secunde – in felul acesta sparanghelul va ramane verde si ferm. Dupa aceasta operatiune, roteste sparanghelul intr-un amestec de ulei de masline, sare si piper.
- Fierbe ouale semi-tare (6-7 minute) si curata-le de coaja.
- Feliaza fin pe lung cele 4 fire de sparanghel crud. Condimenteaza cu sare si piper. Sparanghelul gatit si crud se monteaza pe 4 farfurii intinse, cu cate un ou, o lingura de iaurt si o parte din sosul de spirulina.
Cum faci ouă poșate? Rețeta perfectă de ouă poșate
Ouăle poșate sunt acele delicii culinare care pot părea intimidante, dar cu câteva tehnici simpl..
22.04.2024