7 obiceiuri alimentare nesănătoase care îți dau viața peste cap

Timp estimat de citire2 minute, 12 secunde

Unde ieși în oraș?

Colegii de serviciu te invită la finalul programului la un suc și un burger? Ține cont că, poate, oamenii cu care lucrezi nu au probleme cu greutatea sau poate nu le pasă. Dar dacă tu ai, vizitele prea dese în localuri cu profil de fast-food sunt o lovitură puternică în lupta cu kilogramele. Încearcă să eviţi astfel de ieşiri dacă eşti la cură, iar dacă nu se poate, alege supe sau salate fără dressing.

Chiar dacă timpul este scurt nu uita că mâncarea preparată în casă îţi oferă posibilitatea de a-ţi alege singură ingredientele. Pe lângă faptul că este mai ieftin decât mâncatul în oraş, gătitul te va scuti de foarte multe calorii, având controlul asupra a ceea ce mănânci.

Petreceri multe?

Dacă primeşti în permanenţă invitaţii la diverse petreceri, dar în acelaşi timp vrei să ţii şi o cură de slăbire, atunci cu siguranţă că vei avea o problemă. Caracteristice acestei perioade, nunţile şi botezurile reprezintă excese alimentare pe care trebuie să încerci să le eviţi. Mănâncă înainte de a pleca de acasă şi nu uita că la evenimentul respectiv nu trebuie să goleşti farfuria. Selectează doar ceea ce ţi se pare sănătos.

Unde ţii alimentele?

Modul în care ţii alimentele în bucătărie are o importanţă mare în numărul de kilograme pe care îl ai. Conform unui studiu al Cornell Food and Brand Lab, publicat în revista Eat This, Not That!, femeile care ţin pe masă sau pe blat sucurile acidulate cântăresc cu 11,8 kg mai mult decât cele care nu le ţin la vedere. Acelaşi studiu arată că doamnele care ţin cerealele la vedere cântăresc cu 9 kg mai mult, iar cele care ţin fursecuri, cu 3,6 kg mai mult. Concluzia este că alimentele ţinute la vedere reprezintă tentaţii care trebuie eliminate.

Foame în mijlocul nopţii?

Dietele care te privează de un consum adecvat de alimente şi tulburările somnului te fac să mănânci noaptea? Consumul de alimente în miez de noapte, indiferent cât de sănătoase ţi se par, sunt o cauză a acumulării de kilograme. Evită-l pe cât posibil, pentru că altfel te chinui degeaba cu o cură de slăbire.

Ai un obicei în a mânca seara în timp ce te uiţi la televizor, laptop sau telefon? Poate părea relaxant, dar acest lucru nu te va lăsa să fii concentrată şi să realizezi cantitatea de alimente pe care o ingerezi.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate