3 rețete de nice-cream: înghetață fină, sănătoasă și cu puține calorii

Timp estimat de citire:

1 minut, 46 secunde

Înghețata este una dintre plăcerile vinovate ale multora dintre noi. Acum, serios, cum să nu-ți placă acest desert ultra delicios și răcoros?! Mai ales în zilele cu muuuulte grade în termometre…

Ca să te bucuri în voie de o porție satisfăcătoare de înghețată fără grija kilogramelor în plus, te invităm să încerci câteva rețete de nice-cream. Vorbim de alternative mai prietenoase cu silueta la înghețata clasică, despre care știm că e doldora de zahăr și tot felul de arome artificiale.

Termenul „nice cream” a fost creat pentru a descrie un desert obținut din banane înghețate. Atunci când sunt bine pasate cu ajutorul blenderului, bananele capătă consistența și textura celui mai fin gelato. Cât despre gust, acesta este de-a dreptul incredibil, mult deosebit de cel original al fructului. Nu ne limităm însă doar la banane. Există și alte fructe care pot servi drept o bază excelentă pentru nice-cream. Exemplele de mai jos te vor convinge de acest lucru.

Nice-cream de ananas


Ingrediente necesare pentru 6 por
ții:

  • 450 g de ananas tăiat cuburi și congelat
  • 1 cană de mango tăiat cuburi și congelat sau un mango proaspăt măricel, decojit și tăiat mărunt
  • 1 lingură de suc de lămâie sau lime

Mod de preparare:

Folosind un blender sau robotul de bucătărie, mixează bine și la viteză mare bucățile de ananas, mango și sucul de lămâie (sau lime) până când obții o compoziție cremoasă și mătăsoasă.

Dacă folosești mango congelat, poate fi necesar să adăugi un pic de apă (până ¼ de cană maximum). Se consumă imediat, iar ce rămâne (dacă rămâne!) se păstrează la congelator.

Mărimea porției: ½ de cană

Valori nutriționale/porție: 55 de calorii, 13,5 g de carbohidrați, 1,5 g de fibre, 0,2 g de grăsimi, 0,6 g proteine, 1 mg de sodiu, 131 mg de potasiu, 342 UI de vitamina A; 47 mg de vitamina C, 26 mcg de folați, 13 mg de calciu, 12 mg de magneziu.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate