24.07.2020
Timp estimat de citire:
4 minute, 0 secundeÎnghețata este una dintre plăcerile vinovate ale multora dintre noi. Acum, serios, cum să nu-ți placă acest desert ultra delicios și răcoros?! Mai ales în zilele cu muuuulte grade în termometre…
Ca să te bucuri în voie de o porție satisfăcătoare de înghețată fără grija kilogramelor în plus, te invităm să încerci câteva rețete de nice-cream. Vorbim de alternative mai prietenoase cu silueta la înghețata clasică, despre care știm că e doldora de zahăr și tot felul de arome artificiale.
Termenul „nice cream” a fost creat pentru a descrie un desert obținut din banane înghețate. Atunci când sunt bine pasate cu ajutorul blenderului, bananele capătă consistența și textura celui mai fin gelato. Cât despre gust, acesta este de-a dreptul incredibil, mult deosebit de cel original al fructului. Nu ne limităm însă doar la banane. Există și alte fructe care pot servi drept o bază excelentă pentru nice-cream. Exemplele de mai jos te vor convinge de acest lucru.
Nice-cream de ananas
Ingrediente necesare pentru 6 porții:
- 450 g de ananas tăiat cuburi și congelat
- 1 cană de mango tăiat cuburi și congelat sau un mango proaspăt măricel, decojit și tăiat mărunt
- 1 lingură de suc de lămâie sau lime
Mod de preparare:
Folosind un blender sau robotul de bucătărie, mixează bine și la viteză mare bucățile de ananas, mango și sucul de lămâie (sau lime) până când obții o compoziție cremoasă și mătăsoasă.
Dacă folosești mango congelat, poate fi necesar să adăugi un pic de apă (până ¼ de cană maximum). Se consumă imediat, iar ce rămâne (dacă rămâne!) se păstrează la congelator.
Mărimea porției: ½ de cană
Valori nutriționale/porție: 55 de calorii, 13,5 g de carbohidrați, 1,5 g de fibre, 0,2 g de grăsimi, 0,6 g proteine, 1 mg de sodiu, 131 mg de potasiu, 342 UI de vitamina A; 47 mg de vitamina C, 26 mcg de folați, 13 mg de calciu, 12 mg de magneziu.
Nice-cream de mentă cu fulgi de ciocolată
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- ¾ de cană lapte de migdale neîndulcit
- ½ de cană de smântână vegetală (cremă de cocos)
- ¼ de linguriță de extract pur de mentă
- 3 picături de colorant verde natural
- 2 banane foarte coapte, tăiate bucăți și congelate (aproximativ 2 căni)
- ⅓ de cană de fulgi de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pasul 1
Toarnă laptele de migdale în tăvițe pentru cuburi de gheață și dă-l la congelator pentru aproximativ 8 ore.
Pasul 2
Pune cuburile de lapte înghețat în vasul robotului de bucătărie, adăugă smântâna vegetală, extractul de mentă, colorantul alimentar verde și bucățile de banane; mixează totul până când obții o compoziție omogenă, timp de circa 2 minute, răzuind părțile laterale ale vasului cu o spatulă de cauciuc, atunci când este necesar.
Pasul 3
Adăugă fulgii de ciocolată și mixează până când aceștia sunt bine distribuiți în toată compoziția.
Pasul 4
Transferă amestecul într-un recipient cu capac și dă-l la congelator pentru aproximativ 30 de minute, până când acesta capătă o consistență fermă. Se servește decorat cu câțiva fulgi de ciocolată și, opțional, cu frunze de mentă proaspătă.
Mărimea porției: ⅔ de cană
Valori nutriționale/porție: 188 de calorii, 21 g de carbohidrați, 10,9 g de grăsimi, 1,5 g proteine, 42 mg de sodiu, 296 mg de potasiu, 23,7 g de carbohidrați, 2,4 g de fibre, 108 UI vitamina A, 5 mg de vitamina C, 14 mcg de folați, 104 mg de calciu, 1 mg de fier, 36 mg de magneziu.
Nice-cream de căpșune și mango
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 340 g de mango tăiat cuburi și congelat
- 230 g de căpșune tăiate felii și congelate
- 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare:
Folosind robotul de bucătărie, mixează bucățile de mango și căpșune, împreună cu sucul de lămâie, timp 1 până la 2 minute. Oprește robotul și cu o spatulă, răzuiește părțile laterale ale bolului, apoi continuă să mixezi timp de alte 2-3 minute, până când compoziția devine fină și mătăsoasă. Dacă este necesar, poți adăuga până la ½ de cană de apă pentru a facilita procesarea fructelor.
Mărimea porției: ¾ de cană
Valori nutriționale/porție: 70 de calorii, 16,4 g de carbohidrați, 0,5 g de grăsimi, 1 mg de sodiu, 234 mg de potasiu; 2,5 g de fibre, 1,1 g de proteine, 929 UI de vitamina A, 65 mg de vitamina C, 51 mcg de folați, 19 mg de calciu, 16 mg de magneziu.
Idei de cină rapidă și sănătoasă pentru oameni ocupați
16.09.2024