24.07.2020
2596


Timp estimat de citire:
1 minut, 46 secundeÎnghețata este una dintre plăcerile vinovate ale multora dintre noi. Acum, serios, cum să nu-ți placă acest desert ultra delicios și răcoros?! Mai ales în zilele cu muuuulte grade în termometre…
Ca să te bucuri în voie de o porție satisfăcătoare de înghețată fără grija kilogramelor în plus, te invităm să încerci câteva rețete de nice-cream. Vorbim de alternative mai prietenoase cu silueta la înghețata clasică, despre care știm că e doldora de zahăr și tot felul de arome artificiale.
Termenul „nice cream” a fost creat pentru a descrie un desert obținut din banane înghețate. Atunci când sunt bine pasate cu ajutorul blenderului, bananele capătă consistența și textura celui mai fin gelato. Cât despre gust, acesta este de-a dreptul incredibil, mult deosebit de cel original al fructului. Nu ne limităm însă doar la banane. Există și alte fructe care pot servi drept o bază excelentă pentru nice-cream. Exemplele de mai jos te vor convinge de acest lucru.
Nice-cream de ananas
Ingrediente necesare pentru 6 porții:
- 450 g de ananas tăiat cuburi și congelat
- 1 cană de mango tăiat cuburi și congelat sau un mango proaspăt măricel, decojit și tăiat mărunt
- 1 lingură de suc de lămâie sau lime
Mod de preparare:
Folosind un blender sau robotul de bucătărie, mixează bine și la viteză mare bucățile de ananas, mango și sucul de lămâie (sau lime) până când obții o compoziție cremoasă și mătăsoasă.
Dacă folosești mango congelat, poate fi necesar să adăugi un pic de apă (până ¼ de cană maximum). Se consumă imediat, iar ce rămâne (dacă rămâne!) se păstrează la congelator.
Mărimea porției: ½ de cană
Valori nutriționale/porție: 55 de calorii, 13,5 g de carbohidrați, 1,5 g de fibre, 0,2 g de grăsimi, 0,6 g proteine, 1 mg de sodiu, 131 mg de potasiu, 342 UI de vitamina A; 47 mg de vitamina C, 26 mcg de folați, 13 mg de calciu, 12 mg de magneziu.

Găluște cu prune low carb și low fat. Rețetă pentru cei ce sunt la dietă
28.09.2023