Branza de migdale
Atunci cand vrei sa incerci o gustare inedita si sanatoasa, branza de migdale este alegerea potrivita. Reteta este una vegana, insa asta nu inseamna ca nu poate fi consumata de oricine. Migdalele sunt o sursa excelenta de fibre si minerale. Sunt destul de bogate caloric, de aceea… consumati cu moderatie.
08.07.2019
Timp estimat de citire:
0 minute, 58 secundeIngrediente
- 200 grame migdale
- 200 grame rosii
- Un catel de usturoi
- Zeama de lamiae
- 10 grame drojdie
- Sare neiodata
Mod de preparare
Se lasa migdalele intr-un vas cu apa la hidratat cateva ore. Ulterior se clatesc, se decojesc si se pun in blender impreuna cu celelalte ingrediente.
Se dau prin blender (lama sa fie in forma de S), iar apoi se lasa putin in frigider.
Beneficii
Branza de migdale este un preparat vegan bogat in vitamine si minerale. Migdalele au un continut ridicat de fibre si de protein si sunt o sursa importanta de fier. Fibrele ajuta la reglarea nivelului glicemiei si joaca un rol important in sanatatea sistemului cardiovascular. Pe langa asta, migdalele contin antioxidanti care ajuta la sanatatea inimii. O portie de aproximativ 50 de grame sunt echivalentul a 11 grame de proteine. Datorita continutului de fibre si de grasimi sanatoase, midgalele pot ajuta la mentinerea unei greutati optime.
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024