Toată ziua la birou? Iată ce trebuie să faci ca să slăbeşti la job

Timp estimat de citire:

4 minute, 21 secunde

Statul pe scaun prea mult timp poate avea numeroase efecte nocive asupra sănătăţii tale. Printre ele obezitatea, creşterea tensiunii arteriale şi a colesterolului, glicemia crescută sau excesul de grăsime corporală în jurul taliei. Toate acestea pot duce în timp la sindromul metabolic, un cumul de factori care creşte riscul apariţiei bolii cardiace ischemice şi a diabetului.

Conform clinicii Mayo, o analiză a 13 studii realizate pe mai mult de 1 milion de persoane arată că cei care stau jos mai mult de 8 ore pe zi, cu foarte puţină activitate fizică sau deloc, au un risc de deces prematur similar cu cei care fumează sau suferă de obezitate. Partea bună este că există o soluţie pentru a contracara efectele nocive ale statului la birou şi aceasta constă în 60-75 de minute de activitate fizică moderată, zilnic. Aşadar, după ce se termină programul de lucru nu uita să faci mişcare.

Stai în picioare 30 de minute pe oră

Prof. Jack Callaghan, Universitatea Waterloo, Canada, a realizat primul studiu controlat, referitor la perioada ideală pe care ar trebui să o petrecem stând la birou. Iar rezultatul ne spune că în fiecare oră ar trebui să ne petrecem cel puţin 30 de minute în picioare. Pentru unele joburi acest lucru este cu siguranţă foarte dificil, dacă nu imposibil, dar încearcă pe cât posibil să nu îţi petreci prea mult timp pe scaun. Pe lângă riscul de a acumula kilograme în plus, studiul arată că peste 50% dintre participanţi au avut dureri de spate atunci când au stat 2 ore pe scaun, fără a se ridica deloc.

Renunţă la sucuri şi alte băuturi îndulcite

Un job solicitant te poate aduce în situaţia de a simţi nevoia să consumi băuturi pe bază de zahăr şi cofeină. Oricât de tentant ar părea, nu este o idee deloc bună. Şi nu te păcăli că o astfel de băutură dietetică îţi va face bine. O cercetare a Universităţii din Texas, SUA, arată că persoanele care au consumat băuturi dietetice au înregistrat o creştere semnificativă în greutate. În plus, ignorarea senzaţiei de sete este o problemă majoră. Studiile arată că poţi confunda senzaţia de sete cu cea de foame, iar acest lucru poate duce la scăparea de sub control a greutăţii. Hidratează-te suficient, însă cu apă plată, şi vei observa efectele benefice în timp.

Înlocuieşte cafeau cu ceaiul verde

Acea senzaţie de revigorare pe care o dă cafeaua poate fi uşor înlocuită de ceaiul verde. Acesta este un ajutor nesperat în lupta cu kilogramele. Conform eatthis.com, oamenii de ştiinţă au descoperit, pe parcursul unei cercetări de lungă durată, că persoanele care consumă ceai verde zilnic au avut un procent de grăsime corporală cu 20% mai mic decât cele care nu consumă.

Adu-ţi mâncare de acasă…

… în fiecare zi! Altfel, vei fi tentat să consumi o serie de alimente nocive. Mâncarea preparată de tine este cu siguranţă mai gustoasă şi, în plus, vei avea ocazia de a controla ingredientele pe care le consumi. Chiar dacă te scoate din zona de confort şi îţi consumă un pic mai mult timp acest pas este esenţial pentru a nu te îngrăşa.

O zi stresantă la birou? Cine nu are aşa ceva… ai însă grijă să nu cazi pradă emoţiilor şi să consumi foarte multe dulciuri. Chiar dacă par ideale pentru situațiile stresante, astfel de mici recompense îți vor afecta serios silueta. 

Caută-ţi un coleg…

… care gândeşte la fel ca tine. Dacă sunteţi cel puţin doi, va fi mult mai uşor să vă susţineţi noul stil de viaţă. În plus, puteţi face schimb de idei despre alimentaţie sau puteţi pleca pe jos către casă pentru că, aşa cum spuneam, mişcarea joacă un rol esenţial după o zi petrecută la birou.

Parchează maşina mai departe

Cu siguranţă îi ştii pe cei care doresc să îşi parcheze maşina chiar în faţa locului unde au treabă. Nu trebuie să fie şi cazul tău pentru că, având un job sedentar, trebuie să profiţi cât mai mult de mersul pe jos. Aşadar, dacă îţi parchezi maşina mai departe de locul de muncă vei avea ocazia să faci zilnic un pic de mişcare.

Renunţă la lift

Atât la job cât şi acasă, dacă ai posibilitatea, renunţă să mai mergi cu liftul şi urcă pe scări. Poate nu ţi se pare mare lucru, dar nu uita că micile detalii fac diferenţa, iar genul acesta de mişcare este perfect pentru tine.

Pentru ca o salată să fie săţioasă şi să nu te apuce foamea în câteva ore, trebuie să aibă proteine, precum carne de pui sau ouă, dar şi fibre, iar aici fasolea şi avocado sunt ideale. Pentru un gust bun poţi adăuga roşii sau măsline, iar dacă te simţi îndrăzneţ, ananasul sau merele sunt o soluţie excelentă.

 

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate