Vrei sa te apuci de sport? Afla care sunt cele mai bune ore pentru miscare

Timp estimat de citire1 minut, 24 secunde

Atunci cand vrei sa te apuci de sport si sa faci miscare, indiferent ca vorbim de jogging sau de antrenament in sala de fitness cu un antrenor specializat, intrebarea ramane: cand e cel mai bine sa faci sport? Unii spun ca de bine sa alergi dimineata devreme, in intervalul 6-8, altii se simt plini de energie cand se antreneaza seara dupa ora 21, altii prefera miscarea in intervalul 15-17, asta daca sunt freelanceri sau antreprenori si nu sunt la birou.

Cand e bine sa faci miscare

Un studiu realizat de mai multi cercetatori si specialisti de la o universitate din California a aratat cand este corpul uman pregatit pentru miscare si care sunt cele mai bune momente ale zilei pentru a efectua exerciţii fizice pentru a avea un randament cat mai bun.

In urma cercetarilor si dupa analiza a mii de date pe parcursul a cateva luni, acestia au ajuns la concluzia ca efectuarea exercitiilor fizice dimineata este mult mai benefica decat activitatile fizice facuta dupa-amiaza sau seara. Studiul a urmarit evolutia a zeci de barbati si femei de voluntari si a demonstrat ca programul zilnic de fitness, de la exercitii pana la repaus, este important pentru obtinerea unor rezultate bune daca este inceput in prima parte a zilei, in intervalul 6-9.

Studiul a folosit la inceput cobai  si a avut rezultate similare. ,,Atunci cand am folosit cobai, am comparat impactul exercitiilor asupra muschilor animalelor la momente diferite ale zilei. Am descoperit astfel ca atunci cand soarecii au facut exercitii in primele ore ale zilei, corpul lor s-a oxigenat mai bine“, a declarat Paolo Sassone-Corsi, director al Centrului de Epigenetică şi Metabolism la Şcoala de Medicină UCI.

Sursa: ibtimes.sg

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate