Spaghete fierte

Spaghetele fierte sunt un tip popular de paste care se gătesc și se servesc în bucătăria italiană și în multe alte bucătării din întreaga lume.

Spaghetele pot fi servite cu o varietate de sosuri, inclusiv sos de roșii, sos carbonara, sos pesto, sos Alfredo, sos de ciuperci și multe altele. Ele sunt adesea amestecate cu alte ingrediente, precum legume, carne, fructe de mare sau brânzeturi. Spaghete aglio e olio (cu usturoi și ulei de măsline), spaghete alla carbonara (cu ou, pancetta și parmezan) și spaghete al pomodoro (cu sos de roșii) sunt rețete clasice italiene care au devenit populare în întreaga lume.

Spaghetele, în special variantele integrale, sunt o sursă bună de carbohidrați complecși, fibre și proteine. Ele oferă, de asemenea, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi fierul și niacina.

Calorii spaghete fierte

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 158 Calorii | 316 Calorii | 474
Proteine| 5.8 Proteine | 11.6 Proteine | 17.4
Lipide | 0.9 Lipide | 1.8 Lipide | 2.7
Carbohidrați | 30.09 Carbohidrați | 61.8 Carbohidrați | 92.7
Fibre | 1.8 Fibre | 3.6 Fibre | 5.4

Alte tipuri de paste fainoase:

  • Paste Penne (357 calorii/100 g)
  • Tăieței (350 calorii/100 g)
  • Tortellini cu carne (370 calorii/100 g)