Beneficiile fructului de avocado
Persoanele care consuma avocado in mod regulat sunt mai sanatoase si mai slabe decat acelea care nu mananca decat foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent citat de „Huffington Post”.
27.08.2013
15560


Timp estimat de citire:
2 minute, 27 secundeAfla aici in ce proprietati are fructul de avocado, ce beneficii aduce organismului, ce vitamine si minerale contine.
Avocado este un excelent afrodiziac, are proprietati curative si contine tot atatia nutrienti ca o bucata de carne. Este utilizat in tratarea problemelor coronare, lupta impotriva rahitismului si slabiciunii fizice. Gratie fibrelor pe care le contine, acest fruct se digera usor. Fructul de avocado este un tonic cerebral extrem de util celor care depun o munca intelectuala.
Si cei care depun o munca fizica se pot bucura de beneficiile lui, ca si cei care practica sport, fructul de avocado fiind un important stimulator muscular. La randul sau, muschiul inimii functioneaza si el mai bine in urma consumului de avocado, gratie unui aminoacid – carnitina.
Pulpa fructului contine substante antibiotice care trateaza bolile pielii, dar si infectiile cu E. Coli, bolile gastro-intestinale si hepato-biliare, problemele renale, meteorismul si reumatismul. De asemenea, are proprietati calmante, putand fi administrat cu succes persoanelor nervoase.
Infuzia de frunze de avocado lupta impotriva oboselii, durerilor de cap, de gat si de stomac, problemelor respiratorii, dispepsiei atonice, tusei, guturaiului, racelii, inflamatiilor gurii, bronsitelor si nevralgiilor. Aceasta infuzie fortifica gingiile, combate cariile dentare si favorizeaza digestiasi somnul.
Ce vitamine si minerale contine fructul de avocado
- Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, D, E, K
Datorita complexului de B-uri, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos. Vitamina A stimuleaza acuitatea vizuala. Gratie vitaminei A, fructul contribuie la formarea dintilor, a oaselor, a pielii. Este indispensabil femeii insarcinate si fatului.Vitamina C stimuleaza imunitatea.Vitamina D are un rol esential in formarea scheletului, asigurand transportul calciului si fosforului in zonele corpului care au nevoie de ele pentru a sprijini cresterea osaturii infantile si remineralizarea osaturii adulte.Vitamina E imbunatateste calitatea pielii, a sistemului vascular si stabilizeaza presiunea sanguina.Vitamina K ajuta la coagularea sangelui si mentine oasele sanatoase.
- Minerale
Calciul (12 mg/100 g) este esential pentru fortifierea oaselor, pentru buna functionare a sistemului nervos, a muschilor, a inimii si pentru coagularea sangelui.
Cuprul (0.190 mg/100 g) contribuie la mentinerea integritatii peretilor vasculari si la osificare. Cuprul actioneaza, totodata, ca antiinfectios in apararea organismului, in efectele antiinflamatorii ale reumatismului acut, precum si in cel antitumoral.
Fierul (0,55 mg/100 g) este o substanta necesara hemoglobinei – daca nu avem destula hemoglobina in sange devenim anemici. Fierul este extrem de important si pentru buna functionare a creierului. Fierul intareste sistemul imunitar si elimina starile de slabiciune, iritabilitate sau ameteala.
Magneziul (29 mg/100 g) mentine echilibrele biochimice, contribuie la functionarea optima a aparatului cardiovascular, a rinichilor si a muschilor.
Fosforul (52 mg/100 g) are grija, impreuna cu calciul, de sanatatea oaselor si a dintilor. In plus, joaca un rol foarte important in mentinerea energiei si intareste peretii celulelor.
Sursa: bienfaits-des-fruits.blogspot.ro
Oana Anghel

10 legume diuretice și beneficiile lor pentru sănătate
25.08.2022