Ti-e pofta de ceva dulce? Incearca 3 retete de dulciuri sanatoase!
Pofta de dulce este unul dintre impedimentele principale ale dietelor, insa ti-o poti satisface fie cu dulciuri dietetice, fara zahar (disponibile in cofetariile Candy Cat), fie cu prajiturele facute in casa, care contin o multime de ingrediente benefice pentru organismul tau, precum fulgii de ovaz. Noi iti oferim retetele!
13.08.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 13 secundePrajiturele cu fulgi de ovaz si cocos
Ingrediente:
2/3 dintr-o cana de ulei vegetal
1 ceasca de unt de arahide natural
O jumatate de cana de zahar brun
2 oua
1 lingurita de esenta de vanilie
50 g de fulgi de nuca de cocos
3 cani de fulgi de ovaz
O cana si un sfert de faina de grau integrala
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
Preparare: Aprinde focul in cuptor, pentru a se incalzi suficient. Bate uleiul cu untul de arahide pana devine omogen, apoi adauga ouale, zaharul si vanilia, amestecand bine. Adauga si cocosul. Intr-un bol separat, amesteca ovazul, faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, dupa care toarna continutul peste mixtura de unt de arahide. Cu o lingura, pune cocoloase din acest aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune la cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute, pana cand devin maronii.
“Bomboane” de ciocolata fara coacere
Ingrediente:
O banana coapta, facuta piure
O cana de zahar brun
1/4 cana de cacao pudra
1/2 cana de lapte degresat
1/2 cana de unt de arahide
O lingurita de extract de vanilie
3 cani fulgi de ovaz
Un varf de cutit de sare
Preparare: Pune toate ingredientele, in afara de vanilie si ovaz, intr-o olicioara si lasa-le sa dea in clocot la foc mediu, amestecand constant. Lasa mixtura sa fiarba 1 minut, da la o parte de pe foc si las-o sa se raceasca un pic. Adauga vanilia si fulgii de ovaz si amesteca bine. Pe o hartie de copt, pune cate un pic din compozitie, apoi lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Fursecuri cu seminte de in si mar
Ingrediente:
O cana si jumatate de faina integrala de grau
1/4 cana de seminte de in
O lingurita de bicarbonat de sodiu
O lingurita de sare
O cana de ulei vegetal
O cana de zahar brun
2 oua
O lingurita de esenta de vanilie
2 cani de fulgi de ovaz
2 mere medii, curatate de coaja si maruntite
O cana de nuci
Preparare: Intr-un bol, amesteca faina, semintele de in, bicarbonatul de sodiu si sarea, iar intr-un bol separat amesteca uleiul, zaharul brun, ouala si vanilia pana cand compozitia devine omogena. Adauga si ovazul, merele, faina si nucile. Ia cate o lingura din compozitie si pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi pune la cuptorul preincalzit timp de 7-8 minute, pana cand marginile sunt maronii. Din aceasta compozitie ies aproximativ 36 de fursecuri.
Raluca Mateescu
Găluște cu prune low carb și low fat. Rețetă pentru cei ce sunt la dietă
28.09.2023