Dulciuri delicioase, cu putine calorii – spor la gatit!
Si-ai inchipuit vreodata ca poti savura biscuiti deliciosi, tarte si prajituri fara sa iti pui in pericol silueta? Ei, iata ca visul ti s-a implinit! Slab sau Gras ti-a pregatit cateva retete simple, gustoase, cu putine calorii si ingrediente bio, numai bune de pregatit in zilele calde de vara. Insfaca revista si fuguta in bucatarie! Astazi mancam ceva bun!
08.08.2013
19222


Timp estimat de citire:
2 minute, 6 secundeBiscuiti cu tarate si cafea
Ingrediente:
1 cana faina integrala
2 cani tarate integrale
2 linguri cu scortisoara
2 linguri cu cacao
1 plic praf de copt
4 linguri de cafea macinata
5 linguri de iaurt light
200 g unt
100 g miere
80 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca faina, taratele, scortisoara, praful de cacao si cel de copt, plus cafeaua macinata. Apoi untul, la temperatura camerei, trebuie framantat cu iaurtul, mierea si mixul de ingrediente uscate, pana obtii o coca modelabila. Cand toate ingredientele s-au incorporat, formeaza bilute rotunde, pe care pune-le pe o tava si da-le la cuptor. Peste 30 de minute vor fi rumenite si dolofane, gata de tavalit prin sosul de ciocolata neagra! Yummy!
Vis cu fructe
Ingrediente:
200 g iaurt degresat
50 g muesli cu fructe
ananas proaspat
mango proaspat
afine
menta
scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un pahar generos, fie inalt, fie cupa, pune 2 linguri de iaurt. Completeaza cu niste cubulete de ananas, apoi muesli, iar iaurt, mango, muesli si afine, si la final iaurt. Decoreaza desertul cu frunze aromate de menta si un praf de scortisoara. Este ideal pentru zilele toride de vara, fiind un dulce racoritor!
Rulada fara coacere cu branza dulce
Ingrediente:
Umplutura
150 g branza slaba de vaci
1 lingurita rasa de scortisoara
1 lingura cu iaurt
1 lingura cu zahar brun
Aluat:
2 linguri tarate psyllium
1 cub de unt
1 lingura migdale macinate
1 lingura caju macinat
1 lingura cu zahar brun
apa pentru omogenizare
Mod de preparare:
Prepara aluatul framantand toate ingredientele enumerate mai sus. La final trebuie sa obtii o coca potrivita, care sa se poata modela cu un facalet. Intinde amestecul pe o tava si, intre timp, ocupa-te de umplutura. Intr-un bol micut, incorporeaza branza, iaurtul, scortisoara si zaharul pana se omogenizeaza. Rasfata cu acest mix blatul, dupa care ruleaza totul cu grija. Lasa prajitura la cuptor vreme de 2 ore, apoi taie-o rondele si savureaz-o!
Diana Sorescu

Gogoși cu miere și ovăz
01.03.2021