Top alternative naturale pentru zahar

Iulia Stan, nutritionist dietetician

Timp estimat de citire1 minut, 9 secunde

Mierea

Mierea este compusa in principal din apa si din doua zaharuri: fructoza si glucoza. Aceasta contine, de asemenea, urme de enzime, aminoacizi, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale si antioxidanti. Mierea este cunoscuta ca avand efecte antioxidante, antimicrobiene si calmante, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii si Academia Americana de Pediatrie o recomanda ca remediu natural pentru tuse pentru copiii mai mari de 1 an.

Siropul de artar

Siropul de artar se prepara extragand seva arborelui, care ulterior se fierbe pana cand apa continuta se evapora, rezultand siropul, de culoare aramie si gust dulce, concentrat, usor lemnos. Are mai putine calorii si o concentratie mai mare de minerale (cum ar fi manganul si zincul) decat mierea. De asemenea, are cantitati mici de polifenoli. Indicele glicemic al siropului de artar este usor mai scazut decat cel al zaharului. Daca aveti de gand sa cumparati sirop de artar, asigurati-va ca dobanditi un produs real, de calitate, si nu o imitatie. Pentru a putea face cu usurinta diferenta, cititi lista ingredientelor de pe eticheta nutritionala. Siropul de artar nu contine altceva decat „sirop de artar”.

Toti acesti indulcitori furnizeaza aproximativ acelasi numar de calorii ca zaharul, insa spre deosebire de acesta, unii stimuleaza mai putin sau neglijabil secretia de insulina. Acest lucru se datoreaza unui continut mai mare de fructoza, care nu creste nivelul glicemiei, dar poate contribui la aparitia afectiunilor metabolice.

Iulia Stan

Nutritionist-dietetician

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

nutritionist dietetician

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate