Cum alegi un ceas pentru jogging si alte sporturi
Daca in trecut jogging-ul, dar si alte activitati sportive erau chestiuni ce tineau de rutina si vointa si rezultatele le puteai cuantifica dupa perioade indelungate, azi, datorita tehnologiei, poti sa-ti urmaresti parametrii in timp real indiferent de activitatea sportiva practicata. Indiferent ca vorbim de jogging in parc sau activitati sportive la tine acasa, acum poti sa-ti analizezi pulsul, bataile inimii, dar si alti parametri cu ajutorul ceasurilor de fitness.
19.04.2019
2171


Timp estimat de citire:
2 minute, 43 secundeNu ai nevoie decat de un smartphone cu Android sau iOS care sa se conecteze la un ceas de fitness. Dar cum alegi acest gadget dincolo de chestiuni ce tin de brand, compatibilitate si pret? Consumul de tehnologie se vede si in segmentul de piata ce presupune activitati sportive. Ultimele studii estimeaza ca la nivel mondial numai in 2018 aproape 50 de milioane de oameni folosesc ceasuri speciale pentru fitness sau bratari. Se estimeaza ca pana la finalul anului 2020 numarul acestor device-uri va depasi 150 de milioane.
In acest context, pentru ca vorbim de o piata extrem de bogata in oferte si device-uri, e important sa cunoastem cateva aspecte pentru a alege de la inceput produsul care ni se potriveste cel mai bine.
Cel mai bun ceas fitness: cum il aleg, cand il aleg, de ce il aleg?
Asa cum am precizat de la inceput, acest articol nu vrea sa recomande un brand in detrimentul altui brand, ci mai mult sa nuanteze acele elemente care te vor ajuta sa faci achizitia corecta.
Aplicatiile disponibile
Ceasurile de fitness vin cu diverse aplicatii. Dar chiar ai nevoie de toate functiile? Practic, inainte sa faci achizitia, e bine sa verifici daca vei folosi toate optiunile disponibile. Altfel spus, trebuie sa verifici daca aplicatiile device-ului sunt adaptate telului tau privind rezultatele pe care vrei sa le atingi in urma activitatilor fizice. In plus, trebuie sa ai in vedere si tipul de sport pe care-l practici si pe care vrei sa-l monitorizezi. Partea cea mai importanta este ca poti stoca datele privind evolutia ta si le poti accesa si de pe alte dispozitive, asta daca device-ul tau e compatibil cu zona cloud.
In linii mari, un ceas fitness trebuie sa tina evidenta pasilor si caloriilor pe care le arzi, sa poata calcula ritmul cardiac, sa contina un modul GPS pentru urmarirea traseelor pe care le parcurgi atunci cand alergi, asta daca esti pasionat de jogging, sa fie capabil sa monitorizeze orele de somn si sa poata functiona pe post de alarma de trezire.
Poate sa faca asta fie prin vibratii sau prin mesaje sonore. Exista si ceasuri de fitness care pot incorpora in activitatea zilnica si dieta pe care o urmezi, aproximand caloriile si valorile nutritionale ale alimentelor. Practic, putem spune ca, odata cu suma pe care esti dispus sa o investesti, vei avea tot felul de tool-uri mai mult sau mai putin complicate. In plus, anumite modele sunt compatibile cu tehnologia Bluetooth si astfel poti controla ce muzica vrei sa asculti. Dar dincolo de toate, totul tine de sportul pe care vrei sa-l practici. Daca iti place inotul, e clar ca vei avea nevoie de un device waterproof si care sa reziste la presiuni de minim 10 atm. In schimb, daca iti place boxul, ai nevoie de un ceas cu senzori de miscare 3D care sa iti ofere feedback asupra corectitudinii tehnicilor de executie.

Alimente pe care sa le mănânci adesea sau să le eviți în funcție de semnul zodiacal
30.08.2023