13.08.2020
2556


Timp estimat de citire:
1 minut, 20 secundeNe-am obișnuit să le consumăm în zacuscă, dar mai ales sub forma bine-cunoscutei salate cu ceapă și maioneză. Vinetele, însă, au un potențial mult mai mare, dovadă fiind numărul mare de preparate apetisante care le pun în valoare.
Sunt surse excelente de fibre, vitamine, minerale și oligoelemente necesare bunei funcționări a organismului. Mai mult decât atât, vin cu un preț caloric neglijabil – doar 27 de calorii la 100 g. Tocmai de aceea, vinetele ar trebui să se regăsească mai des în opțiunile tale culinare. Încearcă propunerile noastre de retete cu vinete!
Vinete fripte cu bulgur
Ingrediente necesare pentru 4 persoane:
- 1 cană de bulgur,
- 1 vânătă de mărime medie,
- 450 g de roșii cherry,
- 5 linguri de ulei de măsline extra-virgin,
- 1 lingură de oțet balsamic,
- 1 cană de frunze de busuioc proaspăt.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul.
- Gătește bulgurul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Taie vânăta rondele. Tapetează tava cu hârtie de copt și aranjează rondelele într-un singur strat, apoi, folosind o pensulă, unge-le cu ulei pe ambele părți – în total se folosesc 3 linguri de ulei. Dă tava la cuptorul încins pentru 2-3 minute, după care scoate-o și întoarce rondelele pe partea cealaltă; coace vinetele timp de alte 2-3 minute.
- Într-un castron mare, pune vinetele, adaugă roșiile tăiate pe jumătate, oțetul, restul de 2 linguri de ulei, câte ¼ de linguriță de sare și piper, frunzele de busuioc și amestecă totul.
- Servește amestecul de vinete și roșii pe pat de bulgur.

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
Putem să spunem că pepenele verde este sinonim cu vara! Și mai ales când plănuiți un g..
05.08.2022