Rețete gurmande cu vinete

Timp estimat de citire1 minut, 18 secunde

Ne-am obișnuit să le consumăm în zacuscă, dar mai ales sub forma bine-cunoscutei salate cu ceapă și maioneză. Vinetele, însă, au un potențial mult mai mare, dovadă fiind numărul mare de preparate apetisante care le pun în valoare.

Sunt surse excelente de fibre, vitamine, minerale și oligoelemente necesare bunei funcționări a organismului. Mai mult decât atât, vin cu un preț caloric neglijabil – doar 27 de calorii la 100 g. Tocmai de aceea, vinetele ar trebui să se regăsească mai des în opțiunile tale culinare. Încearcă propunerile noastre!

Vinete fripte cu bulgur

Ingrediente necesare pentru 4 persoane:

 • 1 cană de bulgur,
 • 1 vânătă de mărime medie,
 • 450 g de roșii cherry,
 • 5 linguri de ulei de măsline extra-virgin,
 • 1 lingură de oțet balsamic,
 • 1 cană de frunze de busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul.
 2. Gătește bulgurul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 3. Taie vânăta rondele. Tapetează tava cu hârtie de copt și aranjează rondelele într-un singur strat, apoi, folosind o pensulă, unge-le cu ulei pe ambele părți – în total se folosesc 3 linguri de ulei. Dă tava la cuptorul încins pentru 2-3 minute, după care scoate-o și întoarce rondelele pe partea cealaltă; coace vinetele timp de alte 2-3 minute.
 4. Într-un castron mare, pune vinetele, adaugă roșiile tăiate pe jumătate, oțetul, restul de 2 linguri de ulei, câte ¼ de linguriță de sare și piper, frunzele de busuioc și amestecă totul.
 5. Servește amestecul de vinete și roșii pe pat de bulgur.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate