Cele mai benefice alimente pe care le poți mânca după ce ai născut
Marti, 5 septembrie a avut loc seminarul „Slabeste sanatos dupa nastere!” - un eveniment dedicat tinerelor mamici si celor in devenire, cu unul dintre cei mai admirati si influenti specialisti in domeniu: d-na Doctor Luiza Pirvu – consultant in nutritie, diabet si boli metabolice.
22.08.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 6 secunde“Carbohidratii (zaharurile, glucidele) trebuie sa acopere 40-55% din necesarul caloric, ei fiind folositi ca principala sursa de energie. Sunt recomandati carbohidratii cu eliberare prelungita, complecsi (paine integrala, orez, paste integrale, mazare, cereale integrale), cu limitarea consumului celor simpli sau al zaharurilor rafinate.”
“Acizii grasi esentiali omega 3 consumati inca din sarcina favorizeaza dezvoltarea cognitiva a copilului.”
“Cele mai benefice alimente dupa nastere sunt urmatoarele:
- Peste (de 2-3 ori pe saptamana): eglefin, cod, tilapia ( sau alge, pentru cele cu alergie la peste)
- Uleiul de rapita, inclusiv pentru gatit
- Avocado
- Oul si iaurtul
- Frunze: kale, spanac, andive
- Oleaginoase
- Cereale integrale”
„Trucuri de nutritie care sa ne mentina frumoase si energice dupa nastere:
- Nu sariti mesele
- Jumatate din farfurie = legume proaspete sau in extrasezon, congelate, pregatite la temperaturi mici
- Macar o leguma/ fruct ( proaspete) verde + una portocalie/ zi
- Alegeti cereale integraleà paste, muesli, paine, orez
- Inlocuiti untul sau margarina cu ulei vegetal si smantana cu sana sau iaurt 5-10 %
- Un pahar cu lichide la fiecare alaptat
- Mancati incet ” ne-a sfatuit doamna doctor Luiza Pirvu.
Conferinta a fost organizata de compania Ella Congress & Events.
Din peste 10.000 de români, 22% prezintă risc mare și foarte mare de a avea diabet zaharat
01.07.2024