O baie caldă, un truc de ajutor în programele de slăbit

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Vrei să grăbești procesul de pierdere în greutate? Ei bine, poți crește numărul de calorii arse fără niciun fel de efort, în cel mai plăcut mod cu putință. Cum anume? Făcând o baie caldă!

Vestea formidabilă vine din partea unei echipe de cercetători de la Universitățile Loughbrough și Leicester din Marea Birtanie, care a stabilit că o oră petrecută într-o cadă cu apă caldă la 40 °C permite arderea a aproximativ 126 de calorii, echivalentul energiei consumate timp de 30 de minute de mers pe jos rapid. Descoperirea a fost făcută în cadrul unor studii care vizau elaborarea unor exerciții alternative pentru un control mai bun al diabetului de tip II.

Rezultate suprinzătoare

Pe parcursul testărilor, oamenii de știință au mai constatat că statul în apă caldă se dovedește a fi mult mai eficient în ceea ce privește scăderea nivelului de zahăr în sânge decât mersul pe bicicletă în ritm moderat pentru același interval de timp.

„Participanții care au făcut baie caldă timp de oră și-au redus glicemia, în medie, cu 10%  prin comparație cu cei care au pedalat”, a precizat dr. Steve Faulkner, coordonatorul cercetării. Cu toate că rezultatele sunt surprinzătoare și promițătoare, experții au subliniat că acestea nu trebuie să descurajeze practicarea exercițiilor fizice, ele rămânând esențiale în menținerea sănătății și a unei greutăți normale.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate