Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”

Timp estimat de citire:

1 minut, 44 secunde

Ce principii alimentare și ce stil de viață aplici în cazul băiețelului tău?

Evităm fast-food-urile, l-am obișnuit de mic să consume mai multe fructe și legume. Sucurile de orice fel nu există în frigiderul nostru. Însă copilul nu pățește nimic dacă mănâncă o bucată de ciocolată o dată pe săptămână sau cartofi prăjiți o dată la 3 luni. Nu sunt exagerată. Îmi place că și-a impus singur un stil de viață sănătos la 13 ani. Face înot și asta îl ajută foarte mult.

Ai ținut vreodată o cură de slăbire sau poate o cură de îngrășare?

Nu. Încerc doar să nu slăbesc. Poate aș mai pune un kilogram, două, dar știu că oricât m-aș chinui, tot 52 de kilograme o să-mi arate cântarul. Sunt mult prea energică și activă, iar ăsta nu este un avantaj ca să pot să-mi propun să mă îngraș.

Ce înseamnă să ai o greutate ideală? Cum ar trebui să ne raportăm la acest standard?

Greutatea optimă a unei persoane depinde de un număr mare de factori, cum ar fi vârsta, înălțimea, sexul, distribuția grăsimii în corp, structura osoasă, chiar și factorii genetici au o importanță mare. Singurul lucru de care trebuie să fim conștienți este că trebuie să ne iubim exact așa cum suntem. Nu toate persoanele care au o greutate mai mare decât cea normală au probleme de sănătate, însă cred că dacă kilogramele în exces nu sunt ținute sub control, acestea ar putea duce la probleme de sănătate în viitor. Greutatea ideală înseamnă un organism sănătos, nu slab și nici gras!

Găteşti? Cât de des? Care sunt rețetele/preparatele tale preferate?

Îmi place enorm sa gătesc, mă relaxează. Gătesc orice, de la ciorbe și paste, până la fripturi și prăjituri. Cel mai mult îmi place să fac plăcintă de mere și rulada cu ciocolată.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate