Esentialul despre multivitamine

Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva

Timp estimat de citire:

1 minut, 10 secunde

Curele de multivitamine sunt o practica uzuala in populatia generala. Aceste suplimente sunt luate atat de cei care prezinta deficite ale unor vitamine, cat si de cei care nu au documentata aceasta problema de sanatate. Multivitaminele pot fi gasite sub mai multe forme, fiind special concepute in functie de varsta, sex si de nivelul de activitate fizica.

Totodata, exista anumite situatii care necesita un aport suplimentar de vitamine, in aceasta categorie fiind incluse femeile insarcinate si cele care alapteaza. De regula, administrarea de mutivitamine este sigura, insa este de preferat sa va consultati cu medicul curant, stabilind cu acesta detaliile cu privire la tipul de vitamine, dozajul si perioada de administrare.

Care sunt cele mai comune deficite

In mod frecvent, nutrientii care pot fi in cantitate insuficienta sunt fierul, vitamina B6 si vitamina D. Atat vitamina B6, cat si fierul participa la formarea hematiilor, iar cresterea aportului acestor nutrienti in contextul unui deficit va ajuta la sporirea energiei si a capacitatii de concentrare dupa numai o luna de tratament. In ceea ce priveste rolul vitaminei D, aceasta este implicata in mentinerea integritatii aparatului osos. Deficitul acestei vitamine poate sa nu fie recunoscut imediat, semnele si simptomele acestuia fiind nespecifice. Depresia, oboseala, caderea parului si pierderea de masa osoasa sunt doar cateva din consecintele unui nivel insuficient de vitamina D. Dupa initierea suplimentarii cu vitamina D se recomanda verificarea nivelului sanguin al acesteia la 3 luni.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

medic primar medicina sportiva

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate