Esentialul despre multivitamine

Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva

Timp estimat de citire1 minut, 5 secunde

Greseli frecvent intalnite in cazul curelor de multivitamine

  • Pentru multi, suplimentele alimentare nu sunt considerate un tratament, motiv pentru care administrarea acestora este haotica. Este important de stiut faptul ca majoritatea suplimentelor trebuie luate in timpul mesei pentru a favoriza absorbtia acestora. Mai mult decat atat, se recomanda administrarea vitaminelor si mineralelor in prima parte a zilei si evitarea acestora seara.
  • Chiar daca par lipsite de efecte adverse, multivitaminele nu trebuie luate o perioada indelungata. In caz contrar, corectarea unui deficit prin administrarea vitaminei in cauza o perioada foarte lunga de timp va putea cauza aparitia altui deficit. In acest sens, orice deficit nutritional este bine sa fie documentat medical, iar suplimentarea acestuia sa fie facuta sub indrumarea medicului curant.
  • Ideea conform careia se poate corecta o dieta dezechilibrata prin administrarea de multivitamine este fundamental gresita. Este de preferat o dieta echilibrata in principii nutritive, cu punerea accentului pe consumul de fructe si legume proaspete, deoarece acestea contin o cantitate mare de vitamine si compusi cu efect antioxidant.
  • De cele mai multe ori, efectele curelor de multivitamine se instaleaza dupa o luna de administrare sau chiar mai mult. Din pacate multi abandoneaza acest tratament in lipsa efectului imediat. Recomandarea noastra este sa aveti rabdare si sa urmati intocmai schema de tratament si perioada recomandata de catre medic.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

medic primar medicina sportiva

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate