De ce e bine să te uiți la poze cu pisicuțe și alte animăluțe

Timp estimat de citire:

2 minute, 4 secunde

Dacă până acum te simțeai cumva cu musca pe căciulă atunci când te zgâiai minute în șir la filmulețe și poze cu pisoi, cățeluși și alte drăgălășenii, acum ai motive întemeiate să n-o mai faci. Cercetătorii spun că acesta nu este timp pierdut, ci unul investit în sănătatea fizică și psihică.

În această dimineață, ai dat peste un videoclip cu un pui de castor care mănâncă varză. Prinde tacticos frunzele cu lăbuțele, iar mustățile sale mici se mișcă peste tot în timp ce molfăie de zor, privind fix camera cu ochii ca doi năsturei; obrajii i se umflă și dezumflă cu un efect irezistibil de comic. Te surprinzi cu un zâmbet tâmp pe chip și-ți spui: „Vai, cât e de drăguț!”. Și asta cu doar câteva clipe înainte de a fi consternat de propriul sentimentalism: „Am înnebunit cu totul? Mă uit la filmulețe cu castori la micul dejun? Trebuie să nu intru pe Facebook!” Îți pare cunoscut scenariul, nu-i așa?

Ei bine, oamenii de știință ne dau undă verde pentru aceste mici escapade din programul zilnic. Ba chiar le recomandă, afirmând că privitul imaginilor cu animăluțe și orice altă vietate care-ți înmoaie inima este o terapie excelentă pentru stres și anxietate. Face angoasa să dispară ca un cub de gheață la soare.

Probe doveditoare

O echipă de cercetători australieni a demonstrat aceste efect în cadrul unui experiment (chiar fundamentul științei). Acesta a implicat 19 persoane care au fost rugate să urmărească diaporame (montaje cu fotografii) cu pui de animale mâncând. Pe parcursul vizionării, ritmul cardiac al participanților a scăzut, în medie, cu 6,65%, de la 72,2 la 67,4 bpm. În ceea ce privește tensiunea arterială, aceasta a ajuns, în medie, de la 13/8 la 11/7. „Pe tot parcursul ședinței, ritmul cardiac și tensiunea arterială au scăzut la toți subiecții la un nivel considerat sănătos, dar și un indicator pentru lipsa de stres și anxietate”, a punctat unul dintre autorii studiului.

Așadar, mai ales în această perioadă plină de stres și nervozitate, când anxietatea crește doar ascultând știrile, fă-ți un obicei din a te uita zilnic la pufoșeniile vii. Acum că știi că-ți face bine, nu te mai abține!

Sursa: www.femmeactuelle.fr

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate