Ai auzit de dieta 6:1? Dar de trupa de rock alternativ Coldplay? Te intrebi ce legatura poate exista intre cele doua? Ei bine, una destul de stransa. Chris Martin, frontmanul, pianistul si chitaristul formatiei, este fanul acestei diete, despre care are numai cuvinte de lauda. Spune ca, de cand o urmeaza, se simte excelent, tine la distanta kilogramele in plus si chiar canta mai bine.
29.01.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 11 secundeDescopera in ce consta dieta 6:1, cat dureaza si cum anume se tine aceasta.
Invitat la o emisiune radio in SUA, cantaretul Chris Martin, unul dintre cei mai populari artisti si compozitori din Marea Britanie, a vorbit despre stilul sau de viata si a declarat ca a observat imbunatatiri importante de cand a inceput sa urmeze dieta 6:1. „Creativitatea este unul dintre beneficiile notabile”, a remarcat, fara a se feri de cuvinte, artistul.
Dieta 6:1 reprezinta, in linii mari, o mica variatiune a dietei 5:2, caracterizata de o alimentatie obisnuita timp 5 zile pe saptamana si de un aport minim de calorii care sa nu depaseasca suma de 500 calorii (600 pentru barbati) in celelalte de 2 zile, dar neconsecutive. Ambele au la baza ideea de post intermitent, doar ca, in cazul dietei 6:1, in loc de 2 zile, se tine post o singura zi, insa post total. Cu alte cuvinte, daca vrei sa incerci acest regim alimentar, trebuie sa mananci in mod normal timp de 6 zile la rand, fara constrangeri deosebite, dupa care, in ziua a saptea, trebuie sa iei o pauza alimentara.
„Am adoptat aceasta metoda deoarece aveam o problema de sanatate si mi s-a sugerat sa nu mananc o zi, ca sa ma simt mai bine. Am facut asta si am descoperit chiar ca pot canta mai bine”, a dezvaluit solistul Coldplay. El a admis ca, de cand tine dieta 6:1, este mult mai multumit de mancare si mult mai recunoscator pentru ceea ce inainte nu era. „Starea de recunostinta aduce in mod natural sentimente pozitive, de bucurie, iar atunci cand ti-e foame, devii foarte concentrat. Cred ca aceste doua aspecte ajuta creativitatea”, a completat cantaretul britanic, in pledarea lui in favoarea acestei diete.
Cu toate ca sunt considerate inca insuficiente, mai multe cercetari realizate in ultimii ani au aratat ca postul intermitent poate accelera metabolismul grasimilor si contribuie la normalizarea nivelului de grelina, hormonul secretat de stomac, asociat cu senzatia de foame. De asemenea, sunt dovezi ca ajuta la stabilizarea glicemiei si la scaderea concentratiilor de insulina, cu beneficii evidente in cazul persoanelor care lupta cu kilogramele in plus. Alte efecte pozitive ale postului intermitent sunt reducerea nivelului de colesterol, dar si a stresului oxidativ.
Natalia Talmacec
Data publicarii: 29.01.2016Data ultimei actualizari: 26.01.2017
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
22.11.2024