Piept de pui

Includerea pieptului de pui în alimentație poate reprezenta un factor important din strategia de luptă cu kilogramele în plus. Și aceasta pentru că pieptul de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Mai exact, pieptul de pui asigura toți aminoacizii esențiali necesari organismului pentru sinteza proteinelor, creșterea și dezvoltarea țesuturilor, precum și pentru alte funcții fiziologice importante. Există nouă aminoacizi esențiali: leucină, izoleucină, valină, lizină, metionină, triptofan, fenilalanină, tirozină și treonină.

Pieptul de pui este un foarte bun furnizor de vitaminele A, E, D, K, riboflavină (B2), niacină (B3), piridoxină (B6), cobalamină (B12), fier, fosfor, calciu, magneziu, zinc, potasiu, dar seleniu – vitamine și minerale care susțin funcțiile metabolice și sistemul imunitar.

Un alt mare avantaj al consumului de piept de pui este că, spre deosebire de alte tipuri de carne, conține o cantitate modestă de grăsimi saturate. Bineînțeles, atunci când este gătit fără piele.

Calorii piept de pui

100 de grame 200 de grame  300 grame
Calorii |151 Calorii | 302 Calorii | 453
Proteine| 29 Proteine | 58 Proteine | 87
Lipide | 3 Lipide | 6 Lipide | 9
Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

 

Alte alimente sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat sunt:

  • Roșiile (18 calorii/100 g)
  • Castraveții (12 calorii/100 g)
  • Morcovii (41 calorii/ 100 g)
  • Vinetele (24 calorii/ 100 g)
  • Ou fiert (155 g/ 100g)