retete
Couscous cu fructe si migdale
Couscous-ul este o mancare traditionala arabeasca facuta din gris. Aceasta este o reteta ideala pentru masa de pranz, rapid de preparat, hranitoare si cu un iz exotic. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute.
03.10.2018
Timp estimat de citire:
0 minute, 54 secundeIngrediente:
- O cana de couscous deja preparat din faina integrala
- O jumatate de cana cu fructe (afine, mure)
- 50 grame migdale
- O nectarina taiata in bucati
- Ulei de masline
- Suc natural de portocale
- Otet
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Couscous-ul se amesteca cu putin ulei de masline si cu sucul de portocale intr-un bol.
- Se adauga putin otet, sare si piper, dupa gust.
- Se pun migdalele intr-o tigaie (fara ulei) la prajit pana cand acestea capata o culoare mai inchisa.
- Cand migdalele s-au prajit se adauga in bolul cu couscous-ul si fructe si se amesteca.
Beneficii
Couscous-ul este poate cel mai sanatos produs din cereale. 100 grame de couscous au 112 calorii si 23 de grame carbohidrati, 58 mg potasiu, 5 mg sodiu, 8 mg magneziu, 8 mg calciu. De asemenea, couscousul contine si vitaminele B3, B8, K.
Migdalele au un continut ridicat de fibre si de proteine si sunt o sursa importanta de fier.
Marius Vasilescu
Exemple de rețete de slăbit pentru întreaga săptămână
Știe oricine că alimentația joacă un rol crucial în lupta cu kilogramele în plus și de aceea..
25.04.2024