3 strategii inedite pentru a reduce consumul de calorii
Ți-e tot mai greu să-ți ții în frâu poftele alimentare și-ți dai seama de multe ori că ai mâncat mai mult decât ai fi avut nevoie? Dacă te afli în această situație ingrată, să știi că nu ești nici pe de parte un caz singular... Supraalimentarea este unul dintre principalele motive pentru care nu reușesc să se mențină în formă.
05.12.2019
6384


Timp estimat de citire:
2 minute, 12 secundeÎn cazul în care vrei să scazi în greutate sau, pur și simplu, să previi iminentul câștig ponderal, trebuie să faci tot posibilul pentru a reduce din aportul zilnic de calorii. Pe scurt, să încerci să mănânci mai puțin. Cum faci asta? Dacă aplici câteva strategii simple, e posibil să nu-ți mai pară chiar atât de complicat. Noi am identificat trei trucuri mentale care te pot ajuta să-ți controlezi cu mai mult succes consumul de calorii. La prima vedere, s-ar putea să-ți sune ciudat, în realitate însă, acestea chiar funcționează. Ne asigură de acest lucru oamenii de știință!
# 1 Mâncatul imaginar
Deși pare contraintuitiv, îți poți astâmpăra apetitul exagerat imaginându-ți cum mănânci un anume aliment. În mod normal, ai putea crede că, gândindu-te la o friptură suculentă sau la o pizza aburindă cu topping apetisant din abundență, te-ar face să poftești mai mult la mâncarea respectivă. Ei bine, un studiu publicat în prestigioasa revistă „Science” demonstrează contrariul.
Cercetătorii au descoperit că vizualizarea repetată a consumului alimentelor te face să mănânci mai puțin din acestea, cuvântul-cheie fiind „repetată”. Practic, autorii cercetării au stabilit că persoanele care s-au imaginat pe ele însele mâncând 30 de M&M au mâncat după aceea mai puține bomboane decât cele care anterior s-au imaginat consumând 3 M&M. În medie, cu aproximativ 50 la sută mai puține de bomboane! Și trucul nu este valabil doar pentru dulciuri. Cercetătorii l-au pus în aplicare și în cazul brânzei cheddar și i-au confirmat efectul. Astfel, cei care s-au imaginat consumând 30 de cubulețe de brânză au mâncat după aceea cu peste 40% mai puțină brânză decât cei care s-au imaginat mâncând doar trei cuburi.
Lecția învățată: în loc să te arunci imediat și să devorezi în trei timp și trei mișcări ceea ce ai în farfurie, mai întâi imaginează-te cum mănânci și te bucuri de fiecare îmbucătură. De-abia apoi, începe să mănânci de-adevăratelea.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Tehnici pentru controlul porțiilor și reducerea consumului de alimente nesănătoase
15.03.2023