Slabeste controlandu-ti emotiile!

Timp estimat de citire:

0 minute, 53 secunde

Persoanele stresate si cu emotii foarte puternice au o tendinta mai pronuntata de a manca peste masura si de a acumula kilograme in plus, fiind influentate de acesti factori psihologici maidegraba decat de o foame reala.

Un nou studiu realizat de Centrul Osher pentru Medicina Integrativa din cadrul Universitatii California din San Francisco arata ca femeile participante ce au reusit sa scape de grasimea abdominal sunt cele care au invatat sa-si controleze emotiile si stresul. La studiu au participat 47 de femei supraponderale si obeze care sufereau de stres cronic si au fost impartite in doua grupuri.

Dupa ce au deprins cateva tehnici de relaxare si regulile unei alimentatii sanatoase, femeile din primul grup au slabit semnificativ, in special in zona abdomenului, in timp ce femeile din al doilea grup au continuat sa se ingrase, iar nivelul lor de cortizol (hormonul stresului) a ramas neschimbat. Studiul a demonstrat ca femeile care reusesc sa diferentieze foamea reala de pofta cauzata de emotii puternice sau stres si reduc nivelul emotiilor negative slabesc fara a tine o dieta stricta.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate