Figura grea… muzica tace

Timp estimat de citire:2 minute, 29 secunde

Cum vine vara ma apuca “strechea” cand ma vad in oglinda! Toate kilogramele pe care le-am ascuns cu strajnicia unui gardian de la Sing-Sing se vad al dracului. Un pulover, doua, pe vreme rece o fac mai dolofana si pe Eva Herzigova… frumoasa aceea facuta numai din oase si zambet. Si atunci in arena existentei mele se aude un “drob de toba” ca la circ, cand tobele bat un ritm frenetic anuntand: triplu salt mortal!

Mai intotdeauna, ma targuiesc cu mine insami ce cura de slabire voi aborda de data asta. Rareori am puterea sa rup “pisica” de la inceput… si sa incep sa ma infometez voluntar, decretand post pe perioada nedeterminata. De cele mai multe ori imi fac un fel de pregatire psihologica si aleg tactica pasilor marunti. Ce inseamna asta? Sa va explic!

Am citit cu ceva vreme in urma o carte scrisa de un autor francez, care pleda pentru folosirea unui regim disociat, nu celebra formula: o zi numai carne, alta legume, alta branzeturi, alta fructe. Celebrul regim disociat este eficient, dar mie mi se pare greu de tinut si ceea ce ma scoate din papuci este amanuntul ca imediat dupa intreruperea lui, multe kilograme din cele slabite se pun frumusel inapoi, parca… mai alandala decat inainte. Schema de functionare a acestui regim ar fi asa pe…”repede inainte” o disociere a alimentelor pe care le infulecam, in cadrul aceleiasi mese. Adica celebra friptura cu cartofi prajiti? Bomba cu napalm! Ingrasa ca la balamuc! E mult mai intelept sa mancam la o masa friptura combinata cu salata si daca avem un amor statornic pentru cartofii prajiti si le-am jurat credinta pe viata, atunci macar sa-i mancam, pentru numele lui Dumnezeu, la alta masa asociati tot cu salata. Incercati pentru inceput sa renuntati la consumarea produselor preparate din faina rafinata (adica alba) si daca tot inmuiati painica in sos… painea sa fie neagra, cu tarate, secara, graham, pentru ca ingrasa mai putin. Orezul, de asemenea, este mult mai putin periculos (nu ca v-ar face bau-bau noaptea cand deschideti frigiderul) atunci cand e mai putin prelucrat, cand e brun la culoare (nu-i asa de frumusel… dar?), pentru ca demonstreaza stiintific autorul cartii, cu cat sunt mai prelucrate produsele, faina, orezul, porumbul, cu atat ingrasa mai tare. Nu combinati glucidele rele (paine alba, faina, paste fainoase) cu lipide (carne, grasimi, uleiuri). Adica, daca nu se poate altfel, mancati paine neagra la o salata, zacusca, dar nu cu unt si sunca (cine zice ca nu e mult mai tentanta a doua varianta?… dar sa incercam sa mai scapam de “colacei” care se revarsa “naspa” peste fosta noastra talie de viespe. Cand faceam scoala de soferi, instructorul meu m-a invatat ca prima frana… e ridicarea piciorului de pe accelaratie! Chiar daca m-am hotarat sa fac, ceea ce va doresc si dumneavoastra, celor care jinduiti dupa… un kilogram, doua, cinci… in minus. Asa ca… Doamnelor si Domnilor… figura grea… muzica… tace… tobele rapaie… incepe SARITURAAAAA PESTE MESE!

Cristina Stamate,

Octombrie 2004

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate