7 strategii pentru a scăpa de mâncatul compulsiv

Timp estimat de citire:2 minute, 11 secunde

Mănânci de plictiseală, mănânci pe fond de stres, mănânci pentru a compensa o stare emoțională precară? Este important să iei măsuri pentru că, în timp, pot apărea kilogramele în plus. Mai mult, poți dezvolta obezitate, dar și diabet, din cauza glicemiei care nu se stabilizează atunci când mănânci dezechilibrat.

Iată câteva dintre metodele cele mai eficiente pentru a controla excesele alimentare:

1.Ține un jurnal alimentar. Notând în fiecare zi cu exactitate ce ai mâncat, vei putea observa cu ușurință că mănânci mai mult decât ai nevoie. În multe cazuri, cei care încep să țină jurnale alimentare rămân uimiți de cantitatea uriașă de alimente pe care o consumă.

2.Stabilește un program strict al meselor, de la care să nu te abați decât ocazional. Cea mai recomandată este varianta cu 3 mese principale și 2 gustări. Având un astfel de program, vei ști practic mereu că urmează să mănânci în curând.

3.Mănâncă la fiecare 3-4 ore. Majoritatea celor care se hrănesc compulsiv mănâncă atunci când au prea mult timp liber sau când sunt foarte înfometați.

4.Dacă se întâmplă să calci strâmb și să exagerezi între mesele principale și gustări sau cu o ocazie specială (o petrecere, o ieșire în oraș), nu te învinovăți. Acceptă că poți greși, dar revino cât de repede poți la programul prestabilit.

5.Obișnuiește-te să mănânci lent. Încearcă să savurezi mâncarea, să te bucuri de aspectul alimentelor, de gust, de textură. Ca să faci aceste lucruri e necesar să nu mănânci pe fugă ori în fața televizorului, ci să te așezi la masă, într-o atmosferă cât mai relaxată.

6.Reorganizează-ți locul în care iei masa. Dacă ai tot timpul la îndemână gustări nesănătoase și hipercalorice, vei avea tendința să îți încalci propriul program. Elimină tentațiile!

7.Fă o listă cu activitățile care îți plac, pentru a-ți distrage atenția de la poftele alimentare sau pentru a împiedica apariția acestora. Fie că te antrenezi, îți vizitezi prietenii sau ai un hobby… e important să ai cât mai multe preocupări care să îți țină mintea ocupată într-un mod constructiv.

E important să știi că pentru a face schimbări ai nevoie de timp, răbdare și exercițiu. Acordă-ți șansa de a găsi strategiile care funcționează pentru tine!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate