Mancatul in viteza ingrasa si imbolnaveste

Timp estimat de citire1 minut, 1 secunda

Daca faci parte dintre oamenii care mananca foarte repede, e cazul sa parasesti acest grup. Potrivit unui studiu recent prezentat in cadrul reuniunii Asociatiei Americane a Inimii, obiceiul dauneaza grav sanatatii cardiometabolice, favorizand castigul ponderal, precum si cresterea riscului de a dezvolta boli de inima, diabet zaharat si accident vascular cerebral.

Cercetarea condusa de dr. Takayuki Yamaji, un cardiolog la Universitatea Hiroshima din Japonia, a examinat, timp de cinci ani, evolutia starii de sanatate a 1.083 de persoane, barbati si femei cu varsta medie de 51 de ani, fara semne de sindrom metabolic. Pe parcursul perioadei de studiu, 84 de persoane au fost diagnosticate cu sindrom metabolic, oamenii de stiinta constatand o relatie stransa intre viteza de a manca si probabilitatea de imbolnavire. Mai exact, conform analizelor, cosumatorii rapizi au prezentat un risc de aproape doua ori mai mare (11,6%) de a dezvolta boala, comparativ cu semenii lor care mancau cu o viteza normala (6,5%). Pe de alta parte, in cazul participantilor care mancau cu viteaza cea mai mica, acest risc era neglijabil (2,3%). Autorii studiului au concluzionat: „Viteza de consum a fost asociata cu obezitatea si cu prevalenta viitoare a sindromului metabolic. Alimentatia lenta poate fi, prin urmare, un factor esential al stilului de viata pentru prevenirea sindromului metabolic”.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate