24.09.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 24 secundeNoi cercetări arată că îmbunătățirea stilului de viață al femeilor cu obezitate în timpul sarcinii ar putea determina beneficii cardiovasculare pe termen lung pentru copiii lor.
Studiul, condus de King’s College din Londra și susținut de British Heart Foundation, a examinat modul în care o dietă prenatală sănătoasă și creșterea nivelului de activitate fizică la femeile însărcinate cu obezitate ar putea influența pozitiv sănătatea femeilor și a copiilor lor la trei ani după naștere. În cadrul studiului femeile cărora li s-au recomandat o anumită dietă și exerciții fizice au fost comparate cu femeile dintr-un grup de control, care nu au făcut schimbări în stilul lor de viață în timpul sarcinii.
Examinările ulterioare la trei ani după naștere au arătat că micuții născuți de femeile care au ținut dietă și au făcut exerciții în timpul sarcinii au avut o frecvență cardiacă de repaus mai mică de -5 bătăi pe minut față de cei născuți din mame sedentare. O frecvență cardiacă de repaus mai mare la adulți este asociată cu hipertensiunea și disfuncția cardiovasculară.
Tracy Parker, dietetician senior la British Heart Foundation, a declarat: „Practicarea activității fizice și păstrarea unei diete echilibrate sunt ambele modalități importante de a ne menține inima sănătoasă. Această cercetare arată că pentru femeile gravide beneficiile nu se termină aici. Stilul de viață sănătos înainte, în timpul și după sarcină poate avea beneficii pozitive pe termen lung pentru sănătate, atât pentru mamă, cât și pentru copil.”
Sursa: sciencedaily.com
Atenție la curele de slăbire: efectul yo-yo crește riscul cardiac
19.11.2024