Dieta, cheia sănătății și longevității reginei Elisabeta a II-a. Ce mănâncă suverana

Timp estimat de citire:

1 minut, 37 secunde

Regina Elisabeta II-a  este cel mai longeviv suveran din istoria monarhiei britanice. În formă bună, activă și ageră ca întotdeana, Majestatea Sa trebuie să facă ceva bine, ba chiar foarte bine. Experții sunt de părere că obiceiurile sale alimentare ar fi marele secret.

Se află pe tronul Regatului Unit de 68 de ani, fiind totodată cel mai vârstnic șef de stat din lume. De curând (21 aprilie 2020), regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani, depășind cu un deceniu speranța medie de viață pentru femeile din Marea Britanie.

Desigur, statutul ei îi oferă acces inegalabil la tot ce e mai bun. Are parte de cei mai bine pregătiți doctori, de cei mai pricepuți bucătari, dar și de cele mai cele ingrediente. Cu toate acestea, se știe că are o abordare surprinzător de simplă a alimentației și nutriției, ce poate fi aplicată fără niciun fel de impediment și de noi, muritorii de rând. Să ne inspirăm, așadar, din obiceiurile alimentare sănătoase ale Maiestății Sale!

Își ține porțiile sub control

Fostul bucătar al Casei Regale Britanice, Darren McGrady, a declarat pentru RecipesPlus că, spre deosebire de prințul Phillip, care „trăiește să mănânce”, regina Elisabeta „mănâncă să trăiască”. Ea consumă mereu porții mici, preferând patru mese ușoare în loc de trei mai copioase.

Dacă ai încercat vreodată să slăbești, știi cât de important este să-ți ții sub control apetitul și consumul zilnic de calorii. Ei bine, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge validează strategia reginei, estimând că reducerea dimensiunii porțiilor ar conduce la reducerea consumul zilnic de mâncare cu aproximativ 25%. O confirmă și un raport de la McKinsey Global Institute care arată că reducerea mărimii porțiilor reprezintă cel mai eficient mod de a combate obezitatea.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate