Cum să tai 100 de calorii: 20 de trucuri
Te-ai pricopsit cu rotunjimi nedorite și ai vrea să le faci dispărute, însă numărarea caloriilor și monitorizarea strictă a ceea ce mănânci ți se pare a fi o misiune mult prea complicată? Ei bine, nici nu-i musai să faci asta. Câteva mici schimbări alimentare s-ar putea să fie suficiente.
08.09.2023
Timp estimat de citire:
4 minute, 55 secundePentru a opri câștigul ponderal și a-ți readuce silueta la formele dorite, de foarte multe ori nu-i nevoie decât de doar două măsuri simple: să parcurgi cu 2.000 de pași mai mult în fiecare zi și să consumi cu 100 de calorii mai puțin. Dacă atingerea primului obiectiv se rezolvă cu ajutorul unui device deștept, care să-ți contorizeze pașii, pentru îndeplinirea celuilalt, te invităm să ții cont de sugestiile noastre. Sunt modalități ingenioase de a reduce aportul caloric, a căror punere în practica nu-ți va ridica niciun fel de probleme.
Lasă-ți sandviciul descoperit
Elimină felia de pâine pe care, de obicei, o pui deasupra. Nu vei observa nicio diferență, poate doar una legată de intensitatea savorii, care, desigur, va fi o încântare pentru papilele gustative.
Consumă mai puțină quinoa
Dacă obișnuiești să mănânci quinoa, redu-ți porția obișnuită de o cană la jumătate și compensează cu mai multe legume.
Înlocuiește laptele integral
Poți face o economie notabilă de calorii, dacă eviți laptele gras și optezi ori de câte ori poți pentru versiunile degresate sau cu 1% conținut de grăsime.
Folosește vase mai mici
Ascunde vederii paharele și bolurile mari și păstrează-le la îndemână pe cele mici pentru sucul și cerealele de dimineață.
Ocolește patiseriile
În locul unei dobrogene sau al unui melc uriaș cu brânză dulce și stafide, savurează un shake de banane și lapte degresat.
Încearcă tăițeii vegetali
Fă-ți paste din morcovi, sfeclă roșie, dovlecei sau dovleac, cu ajutorul unui aparat de spiralat legume. Sunt mai bogate în substanțe nutritive și au mai puține calorii decât pastele făinoase.
Prepară pizza cu blat crocant de conopidă
Nu are gustul obișnuit de pizza, însă cel puțin arată la fel. În plus, este o versiune mai sănătoasă și mult mai prietenoasă cu silueta decât cea cu blat din aluat.
Presară scorțișoară în cafea
Uită de siropurile pentru aromatizarea cafelei. Nu doar că sunt doldora de calorii, ci mai și determină un „montagne russe” glicemic, favorabil îngroșării taliei. În schimb, îmbogățește-ți savoarea cafelei cu o jumătate de linguriță de praf de scorțișoară sau nucșoară.
Gătește fără grăsime
Utilizează tigăi cu înveliș non-aderent și, eventual, un spray de gătit atunci când îți faci ouă ochiuri sau călești legume.
Chiar dacă ai crescut cu ideea că trebuie să termini totul din farfurie, nu te simți obligat/ă să faci asta. De cele mai multe ori, mâncăm prea mult, exact din acest motiv.
Substituie orezul alb cu cel de konjac
Pe lângă faptul că are un conținut neglijabil de calorii, orezul de konjac este și o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate.
Umple-ți omleta cu legume
La prepararea omletei, în loc de cașcaval, șuncă sau bacon, folosește din plin ceapă verde, ardei, roșii, ciuperci, spanac și alte verdețuri.
Ia-o mai ușor cu untul de arahide
Fiecare lingură de unt de arahide te costa circa 100 de calorii. Așadar, în loc de porția ta obișnuită de două linguri, mulțumește-te doar cu una.
Scăderea consumului zilnic cu 100 de calorii vine cu avantaje importante și în ceea ce privește sănătatea: pe termen lung, contribuie la o reducere semnificativă a riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.
Verifică eticheta conservei de pește
Atunci când mergi la cumpărături, fie ca alegi conserve de ton, sardine sau hering, pune-le în cos doar pe cele în suc propriu, nu în ulei.
Fă-ți un dressing dietetic
Drege-ți salata cu un amestec din două linguri de oțet balsamic, o linguriță de ulei extravirgin de măsline și ierburi aromatice.
Renunță la felia de cașcaval
Ca să te bucuri în continuare de un sandvici delicios, pune, în schimbul felie de cașcaval, o felie de salată verde în plus sau câteva rondele de roșii.
Evaluează-ți porțiile de carne
Asigură-te de fiecare dată că friptura pe care o ai în farfurie nu depășește cu mult mărimea unui pachet de cărți de joc.
Preferă grătarul
Când vine vorba de carne, indiferent că-i vorba de pui, vită, porc sau pește, optează mai degrabă pentru prepararea ei la grătar, decât prin prăjire sau pane.
Asezonează cu suc de lămâie
Nu-ți mai îneca în unt legumele preparate la aburi. Ele pot fi foarte gustoase și dacă le pulverizezi cu suc de lămâie sau lime!
„Prăjiturește” cu piure de mere
Reinterpretează rețeta deserturilor preferate și înlocuiește cu piure de mere jumătate din cantitatea necesară de grăsime (unt sau ulei).
Garnisește cu fructe de pădure
Pentru mai multă savoare, ornează-ți tartele, brioșele sau checurile cu afine, mure, zmeură sau coacăze proaspete, și nu cu frișcă, marțipan sau glazură de zahăr.
Cifra de 2.000 de pași nu este atât de mare pe cât pare. Corespunde unei distanțe de aproximativ un kilometru și jumătate, care poate însemna și două stații de autobuz, ușor mai lungi.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Ce fructe sunt permise în dieta Keto?
13.09.2024