Coenzima Q10 poate vindeca muschii suprasolicitati

Timp estimat de citire0 minute, 43 secunde

Orele de antrenament intensiv isi lasa amprenta asupra muschilor tai si nu intotdeauna intr-un sens bun, intrucat pot surveni deteriorari ale musculaturii. Vestea buna pentru cei cu activitate fizica intensa este oferita de un nou studiu, publicat in Jurnalul European de Nutritie.

Studiul a fost realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Granada (Spania) pe 20 de atleti ce participa la o alergare de 50 de km pe cel mai lung drum al Europei, Sierra Nevada. Oamenii de stiinta au aratat ca, luate zilnic, suplimentele cu coenzima Q10 reduc nivelul markerilor de stres oxidativ si inflamatie, precum si secretia de creatinina, un factor al deteriorarii musculaturii.
Acesta a fost primul studiu in care au fost studiate efectele coenzimei Q10 asupra afectiunilor musculaturii, cauzate de activitatea fizica intensa si pe termen lung, deschizand drumul pentru noi cercetari de importanta vitala pentru sportivii de performanta.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. i**u**s** spune:

    Poate sau nu poate, ar trebui recomandata coenzima Q10 cand sigur are beneficii nu cand ,,AR PUTEA" deocamdata coenzima Q10 este DOAR un produs de marketing in rest nu face absolut nimic decat bani pentru cine il vinde

Politica de confidentialitate