Cele mai bune combinații alimentare pentru slăbit

Timp estimat de citire:

3 minute, 18 secunde

Ai vrea să vezi un film doar cu Stan sau doar cu Bran? Ți-ar plăcea să asculți o piesă cântată doar de Albano sau doar de Romina? Există un motiv pentru care oamenii iubesc muzica trupei The Rolling Stones mai mult decât pe cea a lui Mick Jagger sau Keith Richards, și acela este că, atunci când două mari talente lucrează împreună, creează magie. Acest lucru funcționează în toate domeniile, inclusiv în nutriție și curele de slăbit!

Mai multe cercetări confirmă ceea ce marii bucătari au știut dintotdeauna: alimentele nu au fost menite să fie mâncate separat. Ele sunt făcute să acționeze în parteneriat, fiecare aducând propriul set de substanțe nutritive, de gusturi și arome unice, pentru a oferi beneficii sporite. Ca dovadă, un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică relevă că salatele sunt mult mai nutritive atunci când li se adăugă ouă. Și asta pentru că ouăle facilitează absorbția carotenoidelor, pigmenții care dau culoare vegetalelor și descurajează luarea în greutate. Descoperă, în continuare, alte super-tandemuri care să te ajute să-ți subțiezi talia.

Ton + ghimbir

Condimentarea tonului cu ghimbir nu numai că-i vor conferi peștelui un plus de savoare, ci îi vor folosi nespus şi siluetei. Ghimbirul accelerează digestia și, prin blocarea acțiunii mai multor gene și enzime din organism, previne balonarea și inflamația. Cât despre ton, rolul acestuia este inestimabil. El este o primă sursă de acid docosahexaenoic, un tip de Omega-3 care înlătură substanțele chimice secretate în situațiile de stres și opresc mărirea în volum a celulelor adipoase.

Spanac + ulei de avocado

Vrei o garnitură rapidă, ușoară și sățioasă? Sotează o cană de spanac cu o lingură de ulei de avocado. Produs din avocado presat la rece, uleiul e bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase care potolesc foamea. Acesta conține, de asemenea, vitaminele B și E și prețiosul potasiu – mineralul care te scapă de retenția de apă. Pe de altă parte, spanacul e unul dintre alimentele recomandate de dieta volumetrică: îți umple stomacul, aducându-ți un număr mic de calorii. De altfel, studiile au arătat că persoanele care consumă des alimente cu un conținut ridicat de apă, așa cum sunt verdețurile, au un indice al masei corporale (IMC) mai mic decat cele care nu le prea pun pe masă.

Porumb + fasole

Deși consumul de fasole nu-ți sună tocmai a soluție-minune pentru reducerea circumferinței abdominale, să știi că lucrurile nu stau chiar așa. Cercetătorii spanioli au demonstrat că o dietă hipocalorică în care sunt incluse patru porții pe săptămână de legume bogate în proteine și fibre este o metodă de slăbit mult mai eficientă decât una care nu conține fasole. În ceea ce privește porumbul, acesta are în compoziție amidon rezistent, un tip de carbohidrat nedigerabil, care aduce multe beneficii sănătății: îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, scade nivelul glicemiei, reduce apetitul şi aduce beneficii digestiei. Muzică pentru urechile noastre, nu-i așa?

Pui + ardei iute

Îţi place grătarul de pui? Bine faci. Alimentele bogate în proteine, așa cum este și carnea de pasăre, prelungesc senzația de sațietate și ajută oamenii să mănânce mai puțin la mesele ulterioare, potrivit studiilor științifice. Prin adăugarea piperului iute, poți intensifica acest efect. Un compus din piper, numit capsaicină, suprimă pofta de mâncare și crește capacitatea organismului de a converti alimentele în energie. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a confirmat că administrarea zilnică de capsaicină accelerează pierderea de grăsime abdominală. O veste grozavă, având în vedere că e balastul de care ne descotorosim cel mai greu.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate