Apetenta pentru sport, determinata genetic

Timp estimat de citire:

0 minute, 52 secunde

In cazul in care te mobilizezi cu greu sa faci miscare ai putea da vina pe gene. O echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, a programat „o masina de invatare automata” sa diferentieze vietile sedentare de cele active, analizand datele obtinute in cazul a 200 de voluntari care au purtat timp de doua zile o camera si o bratara pentru monitorizarea activitatii la fiecare 20 de secunde.

Aceste informatii au fost corelate cu altele colectate de la peste 91 de mii de persoane inregistrate in baza de date a Biobank UK. In felul acesta, expertii au reusit sa identifice 14 arii genetice, dintre care sapte necunoscute pana acum, care par sa ne influenteze predispozitia pentru activitatea fizica. „Cum si de ce ne miscam nu depinde doar de gene, dar intelegerea rolului pe care il joaca acestea ne poate ajuta sa ne imbunatatim cunostintele privind cauzele si efectele activitatii fizice”, a explicat Aiden Doherty, coordonatorul studiului. De pilda, cu ocazia acestui proiect, datorita macrodatelor, s-a observat in premiera ca sporirea nivelului de activitate fizica scade spontan presiunea arteriala.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate