Top 7 obiceiuri sanatoase ale persoanelor suple
Au o silueta de invidiat, nu intampina nciun fel de probleme in a-si alege tinutele, intrucat orice piesa vestimentara se asaza pe formele lor impecabil. Poti crede ca-i vorba de o uriasa nedreptate la mijloc si sa lasi invidia sa te roada sau poti incerca altceva. Si anume sa descoperi ce fac respectivele persoane, iar tu, cel mai probabil, nu.
16.04.2018
6402


Timp estimat de citire:
2 minute, 23 secundeDesi nu e tocmai o idee reconfortanta, in realitate, printre noi nu sunt chiar atat de multe „subtirele” programate genetic sa fie asa. De regula, majoritatea celor care au un corp frumos conturat, pentru a se mentine in forma pe termen lung, isi modifica obiceiurile, si nu doar in ceea ce priveste alimentatia. Le identificam in continuare pe cele mai importante dintre ele.
Mananca atunci cand le e foame, si nu pofta
Nu sunt deloc rare situatiile in care punem semnul de egalitate intre senzatia de foame si pofta, ceea ce, evident, reprezinta o capcana. Foamea reprezinta o stare fiziologica si are rolul de a-ti transmite ca e timpul sa te hranesti. In general, apare dupa circa patru ore de la ultima masa – cu conditia sa fi fost o masa completa – si se manifesta printr-un sentiment acut de stomac gol. Pofta, in schimb, are legatura cu dorinta de a obtine placere. Daca nu vei invata sa faci diferenta dintre cele doua, problemele cu greutatea nu vor lua sfarsit.
Beau suficienta apa
Despre importanta hidratarii corespunzatoare s-a tot scris, astfel ca recomandarea de a consuma doi litri de lichide pe zi a fost preluata de-a valma si promovata ca atare. In fapt, aportul zilnic optim de apa este de 30 ml de apa per kg/corp. Asadar, nu este acelasi pentru toata lumea: in cazul unei persoane de 60 kg este de 1,8 l, pe cand in cel al uneia care cantareste 80 kg – de 2,4 l! De asemenea, este esential ca apa sa fie bauta pe parcursul intregii zile, in cantitati mici, ideal cate jumatate de pahar la fiecare ora.
Cand iau masa, se concentreaza asupra mancarii
Oricat de aglomerat ti-ar fi programul, lasa-ti toate treburile si dispozitivele deoparte atunci cand mananci: timp de 10 minute pentru o gustare si 20-30 de minute pentru masa principala. Atunci cand faci si altceva – lucrezi la calculator, butonezi telefonul sau te uiti la televizor – nu te concentrezi asupra faptului ca iei masa. Drept urmare, semnalul de satietate ajunge la creier cu intarziere si, astfel, consumi mai mult decat ai nevoie, depasind in mod considerabil cantitatea zilnica necesara de calorii.
Isi rasfata papilele gustative
Sa stii ca printre alimentele sanatoase poti gasi destule optiuni care sa-ti placa, chiar si in zona cerealelor, salatelor, legumelor si fructelor. Ceea ce mai trebuie sa stii este ca e in regula sa-ti permiti anumite indulgente – persoanele zvelte obisnuiesc sa se bucure de momente gurmande –, insa ocazional si cu masura. Ca sa nu-ti puna in pericol silueta, acestea ar trebuie sa totalizeze 100 – 150 Kcal.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Dieta Dukan – provocări și limite
23.09.2023