Top 7 obiceiuri sanatoase ale persoanelor suple

Timp estimat de citire1 minut, 46 secunde

Se cantaresc frecvent

Cantarul trebuie sa fie o prezenta obligatorie in viata ta, daca vrei sa-ti tii sub control greutatea. Pentru o monitorizare corecta, cantarirea se efectueaza o data la 1-2 saptamani, dimineata pe stomacul gol. In cazul in care o iei pe o panta gresita, cantarul te va avertiza la timp. In definitiv, sa dai jos 2-3 kg e una si sa lupti cu un exces ponderal de 10-15 kg e cu totul altceva!

Uiti sa bei apa? Pregateste-ti cantitatea necesara de apa si tine-o la vedere. Poti pune sticla de apa pe birou, impreuna cu un pahar pe care sa-l tii mereu plin. De asemenea, incearca sa-ti instalezi o aplicatie pe smartphone care sa-ti aduca aminte sa te hidratezi!

Periodic isi numara caloriile

Contrar parerii generale, evaluarea valorii energetice a alimentelor este anevoioasa doar inceput. Dupa cel mult o luna, cei care practica acest lucru ajung sa poata estima din ochi numarul de calorii, fara a mai face calcule. Ca sa nu se piarda aceasta abilitate, e indicat ca cel putin o data pe an, timp de o saptamana, verificarea aportului caloric sa se efectueze cu mai multa rigurozitate.

Au multe preocupari si pasiuni

Persoanele suple sunt extrem de active, si nu numai fizic. Isi petrec timpul intr-un mod foarte divers si pur si simplu nu au cand sa se plictiseasca si sa se gandeasca la mancare. Daca e sa-i ascultam pe psihologi, atunci fiecare dintre ele are un cerc al placerilor: ale corpului (tratamentele de ingrijire a pielii, masajul, sauna, mangaierile, activitatile sportive); sufletului (cursuri de dezvoltare, vizitele la muzee, teatre, expozitii de arta, lectura, ascultarea muzicii etc.) si aplicate (orice forma de creativitate). Daca unul din aceste segmente cade, suntem tentati sa-l inlocuim cu una dintre cele mai accesibile surse de placere – mancarea.

Crezi ca ti-e foame? Incearca sa-ti dai seama daca te-ar bucura o farfurie de ciorba cu o felie de paine neagra? Daca raspunsul e afirmativ, inseamna ca e timpul sa mananci. Insa, daca gandul te duce la o gogoasa, la burger sau chipsuri, este evident ca e vorba de pofta si ar fi bine sa te abtii.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Articole recomandate

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate