Tehnici de relaxare si diminuare a stresului cotidian

Timp estimat de citire1 minut, 55 secunde

Seara, imediat dupa ce am ajuns acasa, ce n-am da pentru macar o ora de destindere si relaxare! Daca esti mereu pe fuga si nu-ti permiti bai indelungate cu spuma sau o zi la SPA, iata care sunt recomandarile noastre practice!

Automasaj

Evident ca un masaj executat de un specialist este mult mai placut si relaxant, dar nici automasajul nu este de lepadat! Invata sa iti destinzi corpul cu cateva mici tehnici! Incepe prin a-ti aplica pe talpi, umeri, brate, picioare, tample si abdomen un ulei cu extract de eucalipt. Inveleste-te cu un halat de baie pufos, stinge lumina, aprinde cateva lumanari parfumate si, pe rand, maseaza-ti corpul. Incepe cu zona umerilor, incrucisandu-ti bratele. Inchide ochii si insista pe zonele foarte incordate. Continua cu fiecare particica a trupului tau si incheie cu tamplele. Executa miscari circulare si incearca sa te desprinzi in totalitate de cotidian.

Meditatie

Sa meditezi nu inseamna neaparat sa stai in pozitii ciudate si sa balmajesti incantatii yoghine! Seara, inainte sa adormi si dupa ce ai facut un dus fierbinte, pune-ti un CD cu muzica de relaxare, de preferat cu sunetele naturii. Valuri ce se sparg de tarm, sunetul ploii intr-o padure amazoniana, greierasi, vantul ce suiera printre copaci, pasari ciripind. Inchide ochii si incearca sa vizualizezi acest tablou cu ochii mintii. Construieste o scena din natura si teleporteaza-te acolo. Goleste-ti mintea de ganduri si concentreaza-te pe lumea pe care ti-ai zugravit-o. Contempleaza. Umple-te de bucurie, optimisim si lasa starea de bine sa te inunde. Repeta aceasta tehnica seara de seara si vei observa o reducere considerabila a stresului.

Tehnica Cloud

Tehnica Cloud sau a norisorului este des intalnita in cabinetele de phihologie din strainatate. Trebuie sa te intinzi pe spate in pat, sa inchizi lumina, sa fie liniste si sa stai cu ochii inchisi. Vizualizeaza apoi un norisor alb si pufos pe care il vei inspira pe nas. Aceasta va plana deasupra fiecarui organ intern al tau si va absorbi toate energiile negative, stresul, grijile, problemele, toxinele si durerile. Imagineaza-ti ca trece peste plamani, stomac, rinichi si, in final, inima. Dupa ce termini, vizualizeaza cum norisorul, acum gri si incarcat, va iesi cu rapiditate din trupul tau pe gura si va disparea. Aceasta tehnica promite sa te relaxeze si sa te inunde cu o stare de bine generala.

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate