Sună ciudat, dar chiar funcționează: 5 metode inedite de slăbit

Timp estimat de citire3 minute, 14 secunde

Nu contestă nimeni, dieta echilibrată și exercițiile fizice sunt și rămân cele mai bune și sigure modalități de a ne menține în formă. Există însă și alte moduri de a pierde în greutate și nimic nu ne poate împiedica să le aplicăm.

Neobișnuite pot fi căile către o siluetă armonioasă… Asta vei spune după ce vei fi citit acest articol. Am adunat cele mai neconvenționale metode de combatere a surplusului ponderal – toate funcționale, validate din punct de vedere științific. Ți le dezvăluim, pe rând.

Mănâncă în faţa oglinzii

Dacă vrei să ai un control mai bun asupra cantității de mâncare pe care o consumi, așază masa în fața unei oglinzi sau adu o oglindă în fața mesei. O echipă de cercetători, formată din specialiști de la Universitatea de Stat din Arizona, SUA, şi Universitatea Erasmus din Rotterdam, Olanda, a descoperit că a te privi în timp ce iei masa poate fi un declanşator puternic pentru a mânca mai puţin. Se întâmplă acest lucru deoarece, conform autorilor studiului, prin vizualizarea propriei imagini în timpul actului de a mânca am deveni mai conştienţi de felul în care arată corpul nostru, dar și de faptul că nu vrei să faci excese.

Înconjoară-te de nuanţe de albastru

Culoare cu efect calmant, albastrul nu este potrivit doar pentru pereții dormitorului. Poate fi o opțiune foarte bună și pentru decorul bucătăriei în cazul persoanelor care vor să scadă în greutate. Potrivit experților, nuanțele de albastru estompează apetitul. Motivul: cu excepția afinelor, strugurilor și a altor câteva fructe, albastrul e întâlnit rar în natură și organismul uman nu a dezvoltat un răspuns automat de stimulare a poftei de mâncare la această culoare, așa cum o face în cazul nuanțelor de roșu, portocaliu sau galben. 

Miroase ceva cu vanilie

Te abții cu greu de la dulciuri? O lumânare sau un parfum cu aromă de vanilie te-ar putea ajuta să-ți astâmperi poftele și să stai departe de pericolul acumulării de țesut adipos. Un studiu efectuat la Spitalul St. George din Londra a demonstrat că plasturii cu miros de vanilie lipiţi pe mâinile participanţilor le-au redus semnificativ dorința de a consuma alimente și băuturi dulci.

Gândește-te la masa precedentă

Știm cu toții cât de neprietenos cu silueta este obiceiul de a ronțăi. Cum îl poți stăpâni? Încearcă următorul truc: atunci când te încearcă, nu te grăbi să desfaci o pungă cu covrigei sau chipsuri, ci „hrănește-te” cu amintiri. Un studiu britanic realizat de cercetătorii de la Universitatea Birmingham susține că a-ți aminti în detaliu ceea ce ai mâncat la ultima masă diminuează mult nevoia de a ronțăi, acționând drept inhibitor al apetitului.

Fă-ți album foto cu mâncarea

Ca să-ți fie mai ușor să duci la îndeplinire sfatul de mai sus, fotografiază-ți fiecare masa. E un altfel de jurnal alimentar, cu impact vizual însă. Experții spun că te-ar putea ajuta să reduci consumul de peste zi. „Fotografierea a ceea ce mănâncă și apoi privirea acestor poze îi poate face pe oameni să se oprească și să se gândească înainte de a da curs poftelor și de a se rsfăța”, a explicat nutriționistul Joan Salge Blake, autor al cărții „Nutrition & You”. În felul acesta poți constata că până și salata ta „virtuoasă” are cam multă brânză sau destul crutoane prăjite și că nu ești tocmai pe calea cea bună…

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate