Studiu Harvard: În zonele cu aer poluat au loc mai multe decese din cauza coronavirusului

Timp estimat de citire:

1 minut, 26 secunde

Aerul poluat crește riscul de probleme respiratorii care pot fi fatale pentru cei infectați cu noul coronavirus. Un nou studiu al cercetătorilor americani a scos la iveală o legătură strânsă între nivelul poluării din marile orașe și rata mortalității cauzate de COVID-19.

Oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică T.H. Chan din cadrul Universității Harvard, SUA, au analizat datele privind poluarea aerului și evoluția epidemiei de Covid-19 până la data de 4 aprilie înregistrate în 3.000 de comitate americane, care acoperă 98% din populația țării. „Am constatat că o creștere de doar 1 μg / m3 în PM 2,5 [particule în suspensie] este asociată cu o creștere cu 15% a numărului de decese provocate de infecția cu SARS-CoV-2”, au declarat autorii cercetării, citați de The Guardian.

Studiul a luat în considerare mai mulți factori, așa ca nivelul sărăciei, fumatul, obezitatea și numărul de teste Covid-19 și paturi de spital disponibile.

„Lucrările anterioare au arătat că expunerea la poluarea aerului a crescut dramatic riscul de deces din cauza SARS în cazul focarului din 2003. Deci, credem că rezultatele noastre sunt în conformitate cu aceste constatări”, a declarat Rachel Nethery, cercetătoare la Univeritatea Harvard.

Trebuie menționat faptul că studiul a definit nivelurile ridicate de poluare atunci când concentrația de particule fine (PM 2,5) este de peste 13 micrograme pe metru cub de aer, un nivel mult inferior celor înregistrate frecvent în București în ultima perioadă. Reamintim că la începutul lui martie în Capitală au fost raportate valori de 234 μg / m3 pentru acest tip de particule față de valoarea limită anuală de 20 μg / m3.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate