Scorțișoara, de ajutor în gestionarea diabetului

Timp estimat de citire:

1 minut, 24 secunde

O echipă de cercetători de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, SUA, vine cu noi dovezi care arată că scorțișoara are rol favorabil în combaterea prediabetului, dar și în controlul diabetului. Efectele benefice ale acestei mirodenii au fost explorate și în trecut. Acum avem probe concrete.

Pentru verificarea efectelor hipoglicemiante ale scorțișoarei, oamenii de știință au recrutat mai multe persoane cu prediabet (cu glicemia pe nemâncate între 1,05 – 1,10 și 1,25 g/l sau 6,1 și 6,9 mmol/l). Timp de trei luni, jumătate dintre acestea au primit un supliment de 1,5 g de scorțișoară (1 comprimat de 500 mg, de trei ori pe zi), iar restul – un placebo, reprezentată de o substanță inactivă. Pe parcursul experimentului, s-au efectuat mai multe teste care au evaluat evoluția glicemiei în repaus alimentar, a vârfurilor glicemice postprandiale (după masă), precum și a procesului de stabilizare a nivelului zahărului din sânge.

Rezultate încurajatoare

În grupul celor care au luat suplimentul cu scorțișoară, s-au înregistrat îmbunătățiri evidente pentru toți parametrii menționați măsurați, ceea ce denotă o creștere a toleranței la glucoză. Și asta fără efecte adverse notabile. Autorii studiului spun că aceste rezultate trebuie considerate drept preliminarii. Conform acestora, sunt necesare studii de durată mai mare și la o scară mai amplă pentru a determina dacă scorțișoara poate ajuta la încetinirea progresiei prediabetului către boală. Până atunci, nu ezita să adaugi scorțișoara în băuturile și preparatele preferate. Cu siguranță nu-ți va face niciun rău. Dimpotrivă, e posibil să te ferească de riscul de a face diabet.

Sursa: www.passionsante.be

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate