Retelele sociale, aliat neasteptat in lupta cu kilogramele in plus

Timp estimat de citire1 minut, 31 secunde

Facebook, Instagram, Twitter, Youtube… Suntem cu totii intr-o masura mai mare sau mai mica „dependenti” de retelele sociale. Ce-ai zice de perspectiva folosirii acestora in scopul scaderii in greutate? Potrivit unui nou studiu american, suportul unei comunitati virtuale poate face diferenta in ceea ce priveste succesul unui program de slabire.

Dincolo de faptul ca te tin la curent cu ce mai fac altii si ce mai intampla in jurul tau, retelele sociale pot oferi un ajutor substantial atunci cand incerci sa dai jos excesul ponderal,  reprezentand un important factor mobilizator.  Cel putin aceasta sustine un grup de cercetatori de la Universitatea Loyola din Chicago, Statele Unite ale Americii, care a monitorizat efectul grupurilor de auto-ajutor dedicate celor care vor sa slabeasca. „Am descoperit ca oamenii sunt mai predispusi sa-si atinga obiectivele lor de pierdere in greutate atunci cand le impartasesc pe retelele sociale. Prin a face publice succesele si progresul lor (mai ales prin fotografii de tip «inainte» si «dupa»), persoanele care doresc sa slabeasca se simt oarecum constranse si mai responsabile”, explica autorii studiului.

Rezultate convingatoare

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au urmarit timp de 4 ani doua grupuri de voluntari, format din persoane adulte cu exces ponderal. Participantii din primul grup au efectuat o interventie chirurgicala bariatrica, pe cand cei din al doilea grup au incercat sa slabeasca pe cont propriu, modificandu-si obiceiurilor alimentare. Ei bine, la sfarsitul perioadei de observatie, cercetatorii au constat cele mai bune rezultate in cazul persoanelor care au solicitat sprijin pe retelele sociale sau pe unele forumuri de discutii, aderand la diverse grupuri de sustinere. „Incurajarea utilizatorilor de internet a fost o sursa importanta de motivatie pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. In plus, anonimatul comunitatilor virtuale a permis participantilor sa-si impartaseasca mai mult preocuparile”, precizeaza cercetatorii. Bine de stiut, nu-i asa?!

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate