Regimul Oshawa – dieta zen pentru corp si suflet
Asa zic mereu: „De azi am sa mananc sanatos, am sa urmez un regim alimentar bun si am sa scap de cele trei kilograme in plus!”. Bun, si mai departe? Ce dieta urmez, ce plan mi se potriveste, cam ce ar trebui sa aleg din miriada de variante propuse de specialisti?
02.07.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 22 secunde
Cu totii am auzit tot felul de diete minune, unii dintre noi pot sa isi deschida biblioteca cu publicatii de profil, iar altii sunt doxa de teorie. si pana la urma care e cea mai potrivita? Cea in care te regasesti, dieta ce nu devine o corvoada pe zi ce trece, care nu te infometeaza si nici nu te frustreaza. in editie din luna noiembrie vorbim despre regimul Oshawa.
Regimul Oshawa sau dieta macrobiotica
Parintele acestui program este Nyoichi Sakurazawa, o personalitate extrem de complexa in ciuda conditiei familiei in care s-a nascut si lipsei de studii. Nyoichi provenea din tata samurai, iar dragostea fata de cultura spirituala yin-yang i-a fost insuflata inca de mic. Cu o sete formidabila de cunoastere, tanarul asiatic ia lumea in piept si pleaca in Europa, iar la scurt timp pune bazele conceptului macrobiotic. Sub pseudonimul George Oshawa (Oshawa provine de la frantuzescul „oh, ca va” adica „totul este in regula”) publica, promoveaza si sustine un stil de viata sanatos, o alimentatie corecta si o sincronizare perfecta intre trup si spirit.
Ce presupune regimul Oshawa
In primul rand, sistemul evita alimente si produse precum: carne rosie, pui, grasime animala, oua, produse lactate, zahar sau mancare ce contine indulcitori artificiali sau aditivi si chimicale. Sunt recomandate produsele organice, crescute in conditii optime si mancarea cat mai putin procesata. Dieta indica urmatoarele categorii si procentaje de alimente: cereale integrale intre 40 si 60%, legume si fructe, inclusiv muraturi, intre 20 si 30%, supe creme si fructe de mare 5 pana la 10%, iar bauturile precum apa si ceaiurile neindulcite, din plante originare, fara limita.
Multi spun ca aceasta dieta este una severa, si cam au dreptate. Insa Oshawa si adeptii sai promit nu doar o silueta de vis, ci si un plus de energie si, mai mult decat atat, reducerea sanselor nefaste de a dezvolta o boala incurabila.
Regim Oshawa de zece zile
Acest program isi propune o detoxifiere puternica a organismului si pierderea a pana la 7 kilograme. Ce trebuie sa faci? Simplu: timp de zece zile ai voie sa consumi doar produse alimentare si mancaruri din cereale, adica grau, ovaz, mei si hrisca. Ca si bauturi sunt permise apa plata, ceaiul verde si negru si cel de busuioc.
Retete macrobiotice din cereale:
Terci de grau si orez
Pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, toarna in ploaie faina de grau integral si faina de orez, pana vei atinge consistenta dorita. Atentie! Graul si orezul se umfla la fiert, asa ca va trebui sa lasi compozitia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.
Pilaf din grau
1 ceapa tocata;
1 cana ciuperci taiate felii;
1 ardei gras, curatat de seminte si taiat bucati;
1 lingura de patrunjel, tocat;
1 cana grau fiert;
1/4 lingurita chimion;
sare de mare si piper
2 cani ciorba de legume
Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa, ciupercile si ardeiul gras si lasa-le pe foc 3 pana la 5 minute, amestecandu-le continuu. Pune patrunjelul si graul fiert, dupa care rasfata totul cu ciorba de legume. Acopera si lasa-le sa fiarba. Cand mixul a dat in clocot, da focul la minimum si mai lasa 15-20 de minute sau pana cand lichidul scade.
Supa de orez cu galuste de grau
Dintr-o cantitate de faina de grau integral, apa si sare modeleaza o coca moale si lasa-o la inmuiat 15-25 minute.
Din acest mix se fac galustele de marime mica, care se pun in apa clocotita cu sare, dupa care trebuie fierte circa 10 minute. La final, adauga orez sau faina de orez.
Crema de hrisca
Se coc boabele de hrisca pana devin rumene, dupa care se macina fin. Peste faina rezultata se adauga apa si se fierb impreuna 25 de minute. Adauga peste pasta piper si ierburi aromatice proaspete.
Vanessa Stefan
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024