Orez cu avocado
Iata o reteta plina de savoare, bogata in nutrienti si ideala atunci cand vrei sa adopti un stil de viata sanatos. Orezul este o sursa importanta de energie si ajuta la buna functionare a creierului. Avocado este o minune pentru sanatate, continand vitmine, minerale, fibre si grasimi vegetale.
08.04.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 42 secundeIngrediente
- 150 grame orez
- 200 grame mazare
- 1 avocado
- 200 grame spanac
- O ceapa
- Broccoli
- Zeama de lamiae
- Ulei de masline
Mod de preparare
Se pune orezul intr-o oala si se lasa la fiert. Ceapa se taie marunt si se pune la calit ulterior. Cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, se adauga spanacul si se mai lasa maximum 5 minute, adaugandu-se sare dupa gust. In momentul in care spanacul se inmoaie se ia de pe foc.
Intr-o cratita se pune mazarea impreuna cu broccoli la fiert.
Intr-un bol se taie avocado in doua jumatati, se scoate samburele, iar miezul se piseaza pana cand devine o pasta. Se adauga din cand in cand putina zeama de lamaie.
Pasta de avocado se amesteca cu orezul, spanacul, mazarea si broccoli.
Pofta buna!
Beneficii
Orezul este o sursa importanta de energie si ajuta la buna functionare a creierului. Este bogat in vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce il transforma intr-un aliment nutritiv pe care e musai sa-l incluzi in dieta. Fibrele din orez creaza senzatia de satietate, ceea ce inseamna ca mananci mai putin, te saturi si ai si energie.
Avocado contine 73% apa, 15% grasimi, 8,5 g fibre si 2% proteine, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi Omega-3. Avocado contine mai multa fibra naturala decat orice alt fruct, fiind benefic pentru digestie. Avocado poate ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun si poate reduce nivelul celui rau.
Spanacul este bogat in vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E si K. Contine caroten, proteine, lipide, fier, precum si o substanta specifica, spinacina. Datorita faptului ca ajuta organismul sa elimine toxinele, spanacul este recomandat in orice moment. Totodata, spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea vederii, la asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui sau la prevenirea cataractei ori a bolilor de inima.
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024