O ora de sport pe zi combate gena obezitatii

Timp estimat de citire0 minute, 42 secunde

Un nou studiu european afirma ca o ora de sport in fiecare zi ii poate ajuta pe adolescentii predispusi genetic la obezitate sa aiba o greutate normala.

Mesajul pentru adolescenti este sa faca multa miscare, iar activitatile distractive precum alergatul, inotul, dansul sau mersul pe bicicleta sunt foarte utile, afirma autorii studiului. 752 de adolescenti din mai multe tari vest-europene au fost monitorizati in ceea ce priveste nivelul de activitate fizica. Cei care faceau sport o ora sau mai mult pe zi, desi erau predispusi genetic la obezitate, aveau greutatea si procentul de grasime corporala asemanator cu al celorlalti participanti la studiu care nu prezentau gena FTO (gena obezitatii).
Oamenii de stiinta cauta in prezent dovezi care sa demonstreze ca atât stilul de viata, cât si genele cauzeaza obezitatea si incearca sa afle modul in care activitatea fizica poate atenua predispozitia genetica.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate