Normalizarea ponderală până la majorat scade riscul de diabet de tip 2 la bărbați

Timp estimat de citire:

1 minut, 12 secunde

Băieții cu exces ponderal care au reușit să atingă o greutate normală înainte de împlinirea vârstei de 18 ani anulează efectele pe termen lung ale obezității infantile. Dacă slăbesc până la majorat, aceștia își reduc riscurile de a dezvolta diabet de tip 2.

Descoperirea a fost făcută în cadrul unui studiu care a analizat datele medicale a peste 62 de mii de bărbați colectate în două etape. În primă fază, atunci când aceștia aveau vârsta de 7 ani, iar apoi când aveau 17-26 de ani.

La final, cercetătorii au stabilit că 6.710 subiecți primiseră diagnosticul de diabet zaharat după vârsta de 30 de ani. Dintre aceștia, aproximativ 40% erau supraponderali atât în timpul copilăriei, cât și la maturitate.

Analiza a relevat că bărbații care și-au normalizat statusul ponderal înainte de maturitate înregistrau un risc de apariție a diabetului comparabil cu cel al semenilor care n-au avut niciodată probleme cu greutate. În schimb, față de cei care erau supraponderali sau obezi în copilărie, dar au slăbit până la vârsta majoratului, bărbații cu kilograme în plus prezentau riscuri de trei ori mai mari de a suferi de diabet de tip 2. Asta indiferent de momentul în care au luat în greutate, fie că au fost supraponderali din copilărie sau s-au îngrășat la maturitate.

Sursa: www.dynahealth.eu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate