Bagajul genetic și kilogramele în plus – interviu Dr. Adina Trandafir

Timp estimat de citire:

0 minute, 50 secunde

Cunoști pe cineva care a ținut o dietă, iar acum se bucură de o siluetă de invidiat? Cu siguranță îți dorești s-o încerci și tu cât mai curând. Problema este că e foarte posibil să nu funcționeze la fel și în cazul tău. Și asta, din cauza genelor cu care ne naștem.

Ne place sau nu, suntem diferiți din punct de vedere de genetic. Tocmai de aceea, unii dintre noi slăbesc mai ușor, iar alții cu ceva mai multe eforturi. Pentru a înțelege mai bine impactul bagajului genetic în chestiunea excesului ponderal, am stat de vorbă cu dr. Adina Trandafir, doctor în genetică și consilier nutrigenomică, în cadrul Centrului de nutriție și prevenție NutriScience, din București. Ne-a explicat ce înseamnă nutrigenomica, dar și când este necesară efectuarea anumitor teste specifice pentru a ne putea construi dieta și, în general, stilul de viață care să ne ajute să fim în formă maximă. 

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate