25.08.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 36 secundeDacă ai decis să-ți redefinești silueta urmând dieta Dukan, invitația noastră de a-ți pune șorțul de bucătărit te va bucura nespus. Cu aceeași încântare o poți accepta și dacă pur și simplu vrei să-ți îmbogățești meniul cu bucate hrănitoare, ultra savuroase, ușor de gătit.
Am răsfoit volumul 1 din colecția de 20 de cărți „Metoda Dukan. 700 de rețete noi” de la Editura Litera și am selectat trei rețete pe cât de simple, pe atât de gustoase. Sunt recomandate inclusiv în faza de atac a renumitei diete, fiind încadrate la categoria PP, adică proteine pure.
Frigărui cu ton și creveți (PP)
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 16 creveți
- 600 g de ton roșu
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de rozmarin
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- 1 lingură de sos de soia
- sucul de la o lămâie
- sare și piper
Mod de preparare:
- Îndepărtează pielea tonului și taie-l cubulețe de circa 2 cm, nici prea mari și nici prea mici. Curăță creveții cu atenție, după care montează frigăruile, alternând o bucată de ton și un crevete. Fiecare frigăruie trebuie să aibă trei bucăți de ton și două de creveți.
- Într-un vas, amestecă sucul unei lămâi cu sos de soia, ghimbir proaspăt ras, frunzele de cimbru și rozmarin. Introdu frigăruile în acest sos și lasă-le la macerat câteva minute.
- Scurge frigăruile din sosul de macerat și dă-le la cuptor la o temperatură de 190 C, timp de 4-5 minute, până se pătrund creveții. Scoate frigăruile cuptor și potrivește-le de sare și piper, după gust.
Pizza cu sardine (PP)
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 6 linguri de tărâțe de ovăz
- 125 ml de apă
- 24 de sardine
- 4 lingurițe de sos de tomate fără zahăr
- 1 fir de busuioc
- 1 linguriță de chimion
- 100 g brânză de vaci degresată
- sare și piper
Mod de preparare:
- Pune într-un vas tărâțele de ovăz și adaugă un vârf de sare, unul de piper și apa. Amestecă ingredientele până când rezultă un aluat omogen. Pune-l între două foi de hârtie de copt și întinde-l cu un făcăleț până când obții o foaie subțire, de circa 5 mm.
- Întinde pe foaia de aluat o linguriță de sos de tomate fără zahăr și așază deasupra fileurile de sardine bine spălate și curățate, fără oase și bine scurse. Adaugă apoi brânza de vaci. La final, presară semințele de chimion.
- Dă pizza la cuptor, la o temperatură de 180 C, timp de 10-12 minute, până când aluatul este bine făcut și sardinele pătrunse. Pizza se servește decorată cu frunze proaspete de busuioc.
Curcan cu lămâie (PP)
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 800 g de piept de curcan
- 3 lămâi
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de ceapă verde
- 1 linguriță de pulbere de ghimbir
- 1 steluță de anason
- sare și piper
Mod de preparare:
- Curăță bine pieptul de curcan, îndepărtând orice urmă de piele și grăsime, apoi împarte-l în patru fileuri egale. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează ușor fiecare filé, pentru a accelera coacerea.
- Într-un vas termorezistent, amestecă sucul proaspăt stors de la două lămâi, o parte din frunzele firului de cimbru și lingurița de praf de ghimbir și pune în acest lichid fileurile la macerat, timp de 15 minute.
- Așază fileurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Taie rondele lămâia rămasă, pune câte o felie între crestăturile fileurilor, iar deasupra presară bucățele de ceapă verde, restul frunzelor de cimbru și anasonul.
- Dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 C, timp de 15 minute sau până se pătrunde bine carnea. Preparatul se servește imediat.
De reținut! În etapa de atac, lămâia se poate folosi doar în procesul de preparare, cu rol de condiment. Nu se consumă sub formă de suc, dar nici pulpa. Astfel că, după ce pieptul de curcan e făcut, scoate feliile de lămâie.
Cele mai bune rețete de smoothie pentru seară
26.09.2024