Slăbește cu ghimbir, fără înfometare
Sursă excelentă de vitamine și minerale, un bun antioxidant și antiinflamator, ghimbirul face adevărate minuni în curele de slăbire. Poate fi folosit ca atare sau sub formă de comprimate, pudră sau ceai de ghimbir, dar și în dressinguri pentru salate și freshuri. Gustul aparte și aroma intensă fac din dietele cu ghimbir o adevărată plăcere, mai ales pentru cei care obișnuiau să slăbească folosind ceaiuri și alimente fade.
30.09.2019
Timp estimat de citire:
3 minute, 13 secundeExistă o serie de studii care confirmă eficiența ghimbirului în lupta cu kilogramele. Acestea arată că un consum moderat de ghimbir stimulează digestia și instalarea senzației de sațietate pe o perioadă lungă de timp. Mai exact, consumul de ghimbir crește nivelul leptinei, substanță care transmite creierului mesajul de ”organism sătul” mai repede decât în mod normal. În felul acesta, nu simți frustrările și disconfortul unei diete și te oprești din mâncat la timp. Mai mult, ghimbirul scade secreția de cortizol, care, în cantitate mare, duce la depunerea grăsimii pe abdomen.
Feliuța de ghimbir care taie apetitul
Dacă ești fan al acestui aliment, este suficient ca, înainte cu câteva minute de masă, să mesteci o felie subțire de ghimbir. În mod evident, alimentația trebuie să fie una corectă și sănătoasă: fără prăjeli și produse procesate, fără gustări nesănătoase, fără sucuri și cu cât mai puțin zahăr. Dacă scopul tău este să pierzi un număr mare de kilograme, este imperios necesar să reduci drastic numărul de calorii consumate. De asemenea, ideal ar fi să faci sport de 2-3 ori pe săptămână
Ceaiul de ghimbir se poate prepara și din pudră, în felul următor: se adaugă o linguriță de pudră de ghimbir într-o cană de apă care fierbe, se mai lasă 5 minute la fiert și apoi se strecoară. Gustul se poate îmbunătăți cu miere, dar, dacă ești la dietă, apelează la scorțișoară.
Metode de a prepara ceaiul
Pentru că nu oricine poate consuma ghimbirul ca atare, există și alte variante de a-l folosi eficient în procesul de slăbire. Ceaiul este una dintre ele. Pentru a obține ceai de ghimbir, alege o rădăcină proaspătă, taie câteva felii (trei-patru) și fierbe-le pentru 15 minute, la foc mic, în echivalentul a două căni de apă. Ceaiul are un gust intens, pe care îl poți îmbunătăți cu lămâie și, dacă nu îți place gustul, poți apela și la îndulcitori naturali sau poți folosi câteva felii de fructe, care să mai reducă din intensitatea ghimbirului. O altă variantă de preparare a ceaiului este să torni apă fiartă peste o felie de ghimbir și să o lași timp de zece minute. Completează apoi cu o cantitate generoasă de suc de lămâie. Pentru a pierde kilograme, consumă zilnic 2 litri de ceai astfel preparat, inclusiv cu câteva minute înainte de fiecare masă și fiecare gustare.
Excesul de ghimbir te poate îmbolnăvi
Nu exagera cu consumul de ghimbir, pentru că există și câteva efecte adverse: o cantitate prea mare consumată poate duce la constipație sau poate provoca probleme digestive. Curele de orice tip pe bază de ghimbir sunt contraindicate persoanelor care au diabet, probleme cu inima sau cu coagularea sângelui, precum și celor care fac tratament pentru diverse afecțiuni. În cazul în care ai astfel de probleme, trebuie să ceri sfatul medicului în privința metodelor potrivite pentru slăbit.
Dacă iubești ghimbirul și vrei să îl consumi mai des, îl poți adăuga în limonade, în mâncărurile gătite și în salate, ca dressing, alături de lămâie și ulei de măsline.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Cauți răspunsuri la „ce să fac ca să slăbesc"? Te ajutăm noi!
23.09.2024