Masca pentru puncte negre – 3 retete de succes
Punctele negre si acneea sunt o pacoste pentru tenul oricui. Cauza principala a aparitiei punctelor negre este excesul de sebum din pori, care, in contact cu aerul, capata o culoare neagra. Punctele negre sunt specifice tenului gras sau mixt si apar in special pe nas si pe obraji, insa pot aparea si pe barbie sau frunte.
27.09.2016
Timp estimat de citire:
1 minut, 39 secundeIn ziua de astazi exista numeroase creme si solutii farmaceutice care inlatura punctele negre, insa poti incerca si tratamentele naturale din ingrediente simple si usor de gasit. Mai jos iti prezentam trei retete de succes pentru a-ti prepara o masca pentru punctele negre.
Masca pentru puncte negre cu bicarbonat si suc de lamaie
Ingrediente: bicarbonat de sodiu, suc de lamaie
O lingurita de bicarbonat de sodiu se amesteca cu o lingurita de suc de lamaie, formandu-se o pasta. Pasta formata se aplica pe zonele cu puncte negre pret de 10-15 minute, iar apoi se spala zona cu apa calda. Poti folosi aceasta masca pentru puncte negre de 2-3 ori pe saptamana.
Aceasta masca este eficienta deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietati antibacteriene, iar sucul de lamaie ajuta la micsorarea porilor.
Masca pentru puncte negre cu argila si apa
Ingrediente: pulbere de argila
Se amesteca o lingura de argila pulbere si o lingura de apa calduta. Masca formata se aplica pe zona cu puncte negre si se lasa pana se usuca. Dupa ce masca s-a uscat, se indeparteaza cu apa calda.
Masca pentru puncte negre cu scortisoara cu miere
Ingrediente: scortisoara, miere de albine
Se amesteca o lingurita de scortisoara (pulbere) cu miere pana ce se formeaza o pasta groasa. Ulterior se aplica acea pasta formata pe zonele cu puncte negre si se lasa pe timpul noptii. Dimineata se inlatura masca cu apa calda. Poti urma zilnic acest tratament timp de o saptamana.
Pe toata durata acestor tratamente este bine ca machiajul sa fie inlaturat deoarece poate contribui la acumularea de sebum. Daca niciunul din aceste tratamente nu da rezultate, este bine sa consulti un dermatolog.
Marius Vasilescu
Aceste 4 obiceiuri pot crește cu până la 5 ani speranța de viață!
21.05.2024